رضا عباسپور نادری مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایران آنلاین با اشاره به رتبه اول ایران در غرب اقیانوس هند و رتبه دوم صید از اقیانوس هند از سال ۲۰۰۲ میلادی، گفت: ایران رتبه نخست از نظر میزان صید تُن ماهیان در بین کشورهای عضو کمیسیون تُن ماهیان اقیانوس هند (IOTC)، بهرهبرداری کننده از صیدگاههای غرب اقیانوس هند را دارد.
وی با بیان اینکه موقعیت ایران در میان کشورهای بهره برداری کننده از ذخایر مذکور در صیدگاه غرب اقیانوس هند در جایگاه اول از نظر مقدار بهره برداری است، ادامه داد: امتیاز پایبندی کشور به مقررات IOTC یعنی اجرای ضوابط و مقررات ذیربط متوسط کشورهای عضو بالاتر است که شرایط مناسبی را دارد و در بسیاری موارد به عنوان کشور الگویی مطرح میشود.
ایران دارای ناوگان صیادی مناسب
مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: ایران از سال ۲۰۰۲ میلادی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به عضویت کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند (IOTC) درآمده است.
عباسپور نادری در پاسخ به سوال «ایران آنلاین» مبنی بر اینکه کدام ماهیان در صیدگاه غرب اقیانوس هند، صید ایرانیان میشود؟ گفت: بخشی از ناوگان صیادی کشور واجد قابلیتهای مناسب دریانوردی و صیادی بوده که امکان حضور در صیدگاه فراساحل و اقیانوس هند را فراهم میکند. فعالیت صیادی در صیدگاه مذکور متمرکز به برداشت گروه آبزیان سطح زیان درشت که عمدتا شامل خانواده تون ماهیان و شبه تون ماهیان است، میشود.
بیشترین ماهیان صیدشده از صیدگاه اقیانوس هند
مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در مورد میزان صید تون ماهیان ازسوی ایران در سال ۱۴۰۱ گفت: میزان کل صید تون ماهیان کشور حدود ۲۸۲ هزار تن در سال ۱۴۰۱ بوده که حدود ۱۵۰ هزار تن آن از صیدگاه آبهای دور برداشت شده است.
عباسپور نادری در مورد نوع ماهیان صیدشده گفت: بیشترین حجم صید از اقیانوس هند مربوط به گونههای ماهی گیدر و هوور مسقطی میشود که از گونههای تون گرمسیری محسوب میشوند.
هدف اصلی از صید در آبهای اقیانوس هند
مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: سیاست IOTC و کشور ایران، پایداری در بهره برداری از منابع آبزی تون ماهیان است و صرفا افزایش میزان صید مدنظر نیست.
به گفته عباسپور نادری، هدف از صید در این خطه، ارتقای ارزش افزوده تون ماهیان با به کار گیری روشهای صید انتخابی و بهره وری بیشتر است که شرایط مناسبتری را در ماهیگیری فراهم کند.
تحقق اهداف ماهیگیری مسئولانه
مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در پایان خاطرنشان کرد: پشتیبانی لازم و مناسب از فعالیت ناوگان صیادی مثل تامین سوخت با نرخ حمایتی، تامین امنیت شناورها، حمایتهای بیمهای و تسهیلاتی و نیز آسان سازی فرایندهای مربوط به ارتقای ارزش افزوده محصول تون ماهیان از ضرورتها و مسائلی است که نیاز به تقویت و حمایت دارد تا تحقق اهداف ماهیگیری مسئولانه را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/