گروه بینالملل ایران آنلاین: اورشلیم نامش از پیش از اسلام بر سر زبانها بود، هیرود کبیر فرمانروایش هم شخصی از اعراب غزه بود و بعد از اسلام هم همچنان ساکنان اصلی این منطقه اصالتی عربی داشتند، در سال ۱۹۴۸ و در پی منازعه در این منطقه، غزه به اشغال ارتش مصر درآمد و پس از حمله اسرائیلیها در سال ۱۹۶۷ این منطقه به دست آنها افتاد.
سال ۲۰۰۵ بود که با عقبنشینی اسرائیل، کنترل این باریکه معروف به دست نیروهای فلسطینی درآمد، سرزمینی با وسعت ۳۶۲ کیلومتر مربع که از شرق و شمال با اراضی اشغالی و از جنوب با مصر و از غرب با دریای مدیترانه هم مرز و همسایه است.
اسرائیلیها، کنترل حماس بر غزه را تاب نیاوردند و از سال ۲۰۰۷، اطراف این شهر را حصار کشیدند و برای آمد و شد چیزی حدود ۲۵۰۰ نفر باید و نباید تعیین کردند.
میان محاصره همه مرزهای غزه، اما تنها جایی که اسرائیلیها کنترلی بر آن ندارند گذرگاهی در بخش جنوبی غزه در مرز شبه جزیره سینای مصر است.
رفح؛ تنها راه عبور اهالی غزه که به عنوان یک رابط حیاتی بین این باریکه و دیگر نقاط جهان عمل میکند. در واقع این گذرگاه، جنوبیترین پست خروجی و تنها دروازه غزه به جهان است.
دیروز غزه، امروز رفح
بعد از گذشت چهار ماه و اندی از حمله رژیم صهیونیستی به غزه بعد از عملیلات طوفان الاقصی و به شهادت رسیدن بیش از ۲۷ هزار نفر از مردم این باریکه و ویرانی شهر، حالا خبر رسیده در اتاق کابینه امنیتی اسرائیل قرار است برای تخلیه بیش از یک میلیون نفر از ساکنان غزه در رفح برنامه ریزی شود.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در گفتگویی با شبکهای بیسی نیوز از عزم تل آویو برای حمله به رفح خبر داد. خبری که «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی آن را تأیید کرد و گفت حمله به رفح قریب الوقوع است.
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات اسرائیلی در روزهای اخیر اعلام کردند که «ارتش اسرائیل عملیات زمینی خود را تا رفح برای نابودی گردانهای القسام، بازوی نظامی حماس، در این شهر گسترش خواهد داد».
یک بام و دو هوای اسرائیلیها برای حمله به رفح، پایش به کابینه این رژیم هم باز شد، نتانیاهو در حالی برای حمله به رفح اصرار دارد که بوی اختلاف میان نخست وزیر و ارتش این رژیم به مشام میرسد.
شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو دستور داده نیروهای ذخیرهای که از ارتش خارج شده بودند، جهت آمادگی برای انجام عملیات زمینی در شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه مجدداً به ارتش ملحق شوند.
در مقابل، هالوی هم در پاسخ گفته ارتش برای انجام هر عملیاتی آماده است اما جنبههای سیاسیای وجود دارد که ابتدا باید آنها را بررسی کند.
از اعلام خبر نتانیاهو برای حمله به رفح چند ساعتی نگذشته بود که طبق گزارش آسوشیتدپرس شامگاه جمعه تا بامداد شنبه، حملات ارتش این کشور به این شهر پرجمعیت در جنوب نوار غزه دست کم ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت که این تعداد کشته طی سه حمله هوایی به خانهها در منطقه رفح بر جای مانده و اجساد قربانیان را در راه انتقال به بیمارستانها دیده شدهاند، در هر حمله چندین عضو از سه خانواده، از جمله ۱۰ کودک کشته شدهاند که کوچکترین آنها سه ماهه بود.
مدیر بیمارستان «الکویت» هم اعلام کرده رژیم صهیونیستی از سلاحی علیه شهر رفح استفاده کرده که از نظر بینالمللی ممنوعه و نامتعارف است و باعث قطع شدن دست و پاها، آنوریسم مغزی و سوختگی برخی قربانیان شده است.
خبر حمله به رفح و تداوم آن تا امروز توسط ارتش رژیم صهیونیستی، البته واکنشهای زیادی را به دنبال داشت، بسیاری از کشورهای منطقه و اروپا با محکومیت این حمله خواستار توقف جنگ افروزی اسرائیل شدند.
اعتراضهای سابقهدار وگوش ناشنوا
وزارت خارجه عمان حمله اسرائیل به غزه را که منجر به شهادت شهروندان آواره غزه در این گذرگاه مرزی شده است را نقض آشکار قوانین بین المللی و انسانی دانست.
عربستان هم بر رد قاطعانه و محکومیت شدید اخراج اجباری ساکنان غزه تاکید کرد و از مقامات این رژیم خواست بر قرار آتش بس این منطقه متعهد باشند.
«هانکه بروینس اسلوت» وزیر خارجه هلند نیز اوضاع رفح در نوار غزه را نگرانکننده و حمله به این منطقه را غیرقابل توجیه دانست.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت: برخی اعضای اتحادیه اروپا در خصوص حمله به رفح هشدار دادهاند که حمله اسرائیل در رفح به یک فاجعه انسانی و تنش شدید با مصر منجر خواهد شد،
پاریس و لندن، آلمان، عراق و امارات هم هر کدام نگرانی خود را از حمله به رفح اعلام کرده و نسبت به عواقب آن هشدار دادند.
قطر نیز با هشدار درباره وقوع فاجعه انسانی در جریان حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از شورای امنیت خواست برای جلوگیری از نسل کشی فلسطینیها در این شهر توسط اشغالگران اقدام کند.
حماس اما در واکنش به حمله اسرائیل به گذرگاه رفح اعلام کرد: هرگونه حمله زمینی ارتش اسرائیل به شهر مرزی رفح به منزله نابودی کامل گفتوگوها درباره مبادله اسرا خواهد بود.
وزارت خارجه مصر هم در خصوص حمله نظامی رژیم اسرائیل به شهر رفح در جنوبیترین بخش غزه هشدار داد که عواقب وخیمی در پی خواهد داشت، عبدالفتاح السیسی پیشتر هم اعلام کرده بود که جابجایی اجباری فلسطینیها از نوار غزه به مصر «خط قرمز» برای قاهره است.
وال استریت ژورنال هم نوشت قاهره، اسرائیل را تهدید کرد که در صورت حمله به شهر رفح، از توافق «۱۹۷۹ کمپ دیوید» خارج خواهد شد.
کاخ سفید هم البته در بین اعتراضات کشورهای مختلف به آنچه در رفح در حال رخ دادن است بیکار نماند و برای عواقبی که ممکن است حمله به رفح برای هم پیمانش داشته باشد هشدار داد.
جو بایدن، در تماس با بنیامین نتانیاهو گفت: اسرائیل نباید بدون برنامهای برای تضمین امنیت حدود یک میلیون نفری که در رفح پناه گرفتهاند، به عملیات نظامی در رفح اقدام کند.
هشدار واشنگتن برای تل آویو در حالی اعلام شد که رئیس جمهور آمریکا چندی پیش روبه روی دوربین رسانهها ایستاد و در انتقاد به رفتار اسرائیل در قبال مردم غزه گفت: پاسخ اسرائیل در نوار غزه «بیش از حد» است.
بایدن که حالا برای انتخابات آتی آمریکا مجبور است در برابر منتقدین خود دست به عصا راه برود و در برابر حکم دادگاه لاهه و همچنین نتایج نشست پاریس متعهد باشد، خطاب به نتانیاهو در بیانیهای گفته، امنیت آوارگان رفح باید تضمین شود و از عملیات نظامی و حمله به رفح بویژه در ماه (مبارک) رمضان خودداری کند.
دروغی به اسم امنیت
طبق بیانیهای که کاخ سفید منتشر کرده جو بایدن در اولین تماس خود بعد از سرسنگینی با نتانیاهو و انتقاد از او برای جنگ غزه، با تماس تلفنی بر هدف مشترک دو کشور مبنی بر شکست حماس و تضمین امنیت بلندمدت اسرائیل و مردمش تاکید کرد.
امنیتی که آقای رئیس جمهور برای تأمینش دست و پا میزند، سالهاست کشورش و هم قطاران قبل از او، پای ثابت سلب آن و شریک جرم اسرائیل هستند و بساط حمایتشان از اسرائیل به دلیل نیاز سیاست کاخ سفید به دلارهای لابیهای صهیونیستی همیشه پهن بوده است.
حالا علیرغم قراری که در نشست پاریس و شرط و شروط برای آتش بس و آزادی گروگانها گذاشته شد و حتی الزام حکم دادگاه لاهه برای اسرائیل، اما نتانیاهو در مصاحبهای با صراحت اعلام کرده ما دو اسیر اسرائیلی را از دست حماس رها کردهایم و عدم ورود به رفح به معنای شکست در جنگ و ابقای حماس در آنجاست. پس تا نابودی حماس این جنگ ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/