چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left اقتصاد mdi-chevron-left استفاده حداکثری از میدان‌های نفتی سپهر و جفیر بازگشت

استفاده حداکثری از میدان‌های نفتی سپهر و جفیر

میدان‌های نفتی سپهر و جفیر در غرب کارون، که در سال ۱۳۹۱ کشف شده‌اند را می‌توان جوان‌ترین میدان‌های نفتی ایران دانست که با شروع به‌کار دولت سیزدهم استفاده حداکثری از ساخت داخل در توسعه آن، اولویت قرار گرفت.
دانلود

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، همایون کاظمینی مجری طرح میدان‌های نفتی سپهر و جفیر روز چهارشنبه اظهار داشت: هدف نهایی ما تجمیع ۵۴۰ میلیون بشکه نفت در مدت زمان ۲۰ سال است که در مدت زمانی که فعالیت خود را در این میدان‌های نفتی آغاز کردیم پیشرفت قابل توجهی حاصل شد.

وی افزود: در حال حاضر در فاز اول میدان‌های سپهر و جفیر ۳۶ هزار بشکه در روز تولید می‌شود و در فاز دو با برنامه‌‎ریزی‌های انجام شده به ۱۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

کاظمینی تصریح کرد: در این میدان‌های نفتی با هشت حلقه چاه به تولید ۳۶ هزار و ۵۰۰ بشکه نفت در روز دست یافتیم که یکی از اقدامات ارزشمند محسوب می‌شود زیرا این میزان تولید با ۲۰ حلقه چاه پیش‌بینی شده بود.

وی بیان کرد: درحال حاضر حفاری ۱۲ حلقه چاه به پایان رسیده که از این تعداد هشت حلقه وارد مدار تولید شده است.

مجری طرح میدان‌های نفتی سپهر و جفیر یادآور شد: همچنین برای فاز دوم برنامه ریزی شده که چهار حلقه چاه نیز در مدار تولید قرار گیرد.

وی تحریم‌ها را در زمینه تولید بی‌تاثیر دانست و گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای ما این است که در این مجموعه تحریم‌ها خللی در تولید وارد نکرده و برای نخستین بار کمپرسور ۱۰ هزار تنی بومی‌سازی شد.

کاظمینی گفت: تاکنون با داشتن بالغ بر ۲۵ پیمانکار بومی، از نیروهای بومی زیادی بهره گرفته شده و در زمینه اجرای مسئولیت‌های اجتماعی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

مجری طرح میدان‌های نفتی سپهر و جفیر افزود: فاز یک از نظر زمان‌بندی به پایان رسیده و از اسفندماه نیز فاز دوم آغاز شده است.

وی به وجود هفت دکل اشاره کرد و ادامه داد: برای هر دکل بیش از یکصد نفر به‌کارگیری شدند و برای سایر بخش‌ها نیز پیش‌بینی می‌شود در سال آینده نیروهای بومی بیشتری جذب کنیم.

کاظمینی اضافه کرد: میدان‌های سپهر و جفیر در فاصله ۵۰ کیلومتری اهواز بین آزادگان و یادآوران قرار دارند که در منطقه از روش‌های نوین استفاده شده است و در فاز دوم نیز به زودی برای افزایش تولید از روش‌های به روز بیشتری استفاده می‌شود.

مجری طرح میدان‌های نفتی سپهر و جفیر بیان کرد: اکنون‌ای پی آی نفت میدان‌های سپهر و جفیر بین ۳۸ تا ۴۲ است که بالاترین کیفیت نفت است.

به گزارش ایرنا، میادین نفتی سپهر و جفیر از جمله میادین مستقل کشور هستند که در منطقه غرب کارون استان خوزستان و در فاصله ۶۰ کیلومتری جنوب غرب شهر اهواز واقع شده و یکی از مهمترین ره‌آوردهای آن ایجاد سه هزار فرصت شغلی مستقیم در دولت سیزدهم است.

در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های دولت سیزدهم و وزارت نفت، برای توسعه میادین نفتی و افزایش تولید نفت، برنامه جامع توسعه و تولید از میادین نفتی سپهر و جفیر طرح ریزی و مسولیت آن به شرکت مهندسی و توسعه نفت از شرکت‌های فرعی شرکت ملی نفت ایران واگذار شد.

در همین راستا و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و پشتوانه تجارب پیشین توسعه میادین نفت و گاز کشور، قراردادی در قالب قراردادهای جدید بالادستی نفت و گاز موسوم به IPC بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت ایرانی گسترش انرژی پاسارگاد منعقد و عملیات اجرایی توسعه این میدان پس از اخذ مجوزهای لازم آغاز شروع شد.

میزان سرمایه گذاری این طرح ۲ هزار و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد و میزان نفت قابل استحصال تا پایان قرارداد ۵۴۰ میلیون بشکه پیش بینی شده است.

بر اساس این گزارش، تعداد چاه‌ها تا انتهای مدت قرارداد (۲۰ سال) ۱۳۰ حلقه چاه و میزان تولید بیشینه ۱۱۰ هزار بشکه نفت در روز تعیین شده است.

در حال حاضر ظرفیت تولید در این میدان‌ها ۵۰ هزار بشکه نفت در روز است که با پشتوانه بومی سازی تجهیزات «تکمیل چاه» با فشار ۱۰ هزار پام برای نخستین بار محقق شد.

باتوجه به فعالیت همزمان هفت دکل، نرخ حفاری ماهانه به میزان ۶ هزار و ۱۰۰متر در این طرح را شاهد هستیم. همچنین در این طرح تاکنون ۵۱ کیلومتر خط لوله جریانی نفت نصب، اجرا و تکمیل شده است. علاوه بر این نیز تاکنون ۳۲ کیلومتر جاده دسترسی نیز احداث شده است.

از مهم‌ترین اهداف دولت سیزدهم در اجرای این طرح، ایجاد سه هزار فرصت شغلی اشتغال به صورت مستقیم در مراحل توسعه و تولید است. بومی‌سازی فن آوری‌های شکافت هیدرولیکی و حفاری افقی با دستگاه RSS در طول دوره توسعه این میادین نیز هدف گذاری شده است.

انتظار می‌رود با شروع فرایند تولید از این میادین جدید (Green) و ادامه سرمایه گذاری شبکه بانکی و شرکت‌های اکتشاف و تولید (E&P) در فعالیت‌های توسعه میادین گام مهمی در جهت افزایش تولید نفت خام در کشور برداشته شود.

انتهای پیام/

mdi-tag ایران آنلاین mdi-tag همایون کاظمینی mdi-tag میدان‌های نفتی سپهر و جفیر mdi-tag میدان‌های نفتی ایران
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

قیمت سکه وارد کانال ۳۸ میلیون تومان شد

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۹:۲۹

متقی نیا سرپرست بانک کشاورزی شد

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۹:۱۷

کاهش ۱٫۱ درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۹:۰۳

برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو با حضور ۳ هزار تاجر خارجی

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۵:۳۹
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
48293
mdi-shape سرویس
اقتصاد
mdi-calendar تاریخ انتشار
۱۴:۱۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-new-box تازه‌های اقتصاد آرشیو

قیمت سکه وارد کانال ۳۸ میلیون تومان شد

متقی نیا سرپرست بانک کشاورزی شد

کاهش ۱٫۱ درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته

برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو با حضور ۳ هزار تاجر خارجی

تشکیل ستاد مدیریت سیلاب در وزارت نیرو

توسعه میادین نفتی و ثروت‌آفرینی سالانه ۱۵ میلیارد دلار

قیمت گوشت در بهار ۱۴۰۳ بهبور می‌یابد

هجوم سیلاب به غرب ایران پیش‌بینی می‌شود

شاخص بورس ۱۲۰۰۰ واحد رشد کرد

نرخ حق‌الوکاله بانک پارسیان در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

کاهش درآمد نفتی روسیه

بازرس کل از شرکت توزیع برق تهران بزرگ سرزده بازدید کرد

قاچاق پوشاک زیرپوست شهر به حیات خود ادامه می‌دهد

مشکل حقوق پایان سال معلمان با مجوز سران قوا حل می‌شود

ثبات قیمت دلار در معاملات مرکز مبادله

قیمت بیت‌کوین سقوط کرد

جزئیات حراج امروز سکه طلا در مرکز مبادله اعلام شد

بارش گسترده باران و برف در ۱۴ استان کشور

رشد شاخص توسعه انسانی پس از ۴ سال

راه‌اندازی دو خط جدید دریایی به عراق و کویت در نوروز

حرکت رو به رشد اقتصاد نفتی و غیرنفتی در ۹ ماه

نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۳ مشخص شد

۴۷۷٫۳ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما عرضه شد

معامله ۱۵۰ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله ایران

۱۳ میلیارد دلار قرارداد نفتی امضا می‌شود

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو