به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، سیلاب در یک دهه اخیر صدها خانواده را عزادار کرده و فراتر از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان معادل بودجه یک سال همه پروژههای عمرانی ایران خسارت مالی وارده کرده است. حال سامانههای بارشی برای پنج استان خوزستان، لرستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری سیلاب پیشبینی کردهاند.
مطابق پیشبینی هواشناسی اولین بار است که پیک سفرهای جادهای سال در ۲۹ اسفند با بزرگترین پیشبینی سیل سال همزمان میشود. ۵ سال پیش بود که در آستانه فصل بهار ۹۸، سیلاب غرب کشور جان ۱۹ هموطن را گرفت.
بارندگی نقطهای در سامانه نوروزی باران در مناطقی از کشور به ۳۰۰ میلیمتر میرسد، بارندگی چندساعته که در حالت عادی معادل باران ۴ سال برخی از مناطق غربی کشور بوده و عمده خسارات سیل در سالهای اخیر مرتبط با واحدهای مسکونی فرسوده و راههای غیر استاندارد بوده است.
کارشناس مدیرت بحران صادق آقاجری با اشاره به سیل اخیر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: رعایت نکردن استانداردهای ساختوساز به ویژه در مسکن و راهها عامل اصلی گسترش خسارات سیلابی در کشور است و مادامی که به شکل اساسی اصلاح نشود، خسارت سیل را متحمل میشویم. در مقابل کارشناس مدیریت بحران آریا باوی میگوید که اصلاح جاده و واحدهای مسکونی امری حیاتی است اما کمتر از ۴۸ ساعت تا وقوع پیشبینی هواشناسی زمان داریم و در این مدت لازم است که اجازه سفر نوروزی در جادههای در خطر سیلاب داده نشود.
با توجه به شدت پیشبینی سیلاب در غرب کشور اقداماتی نظیر مدیریت سفرهای نوروزی با تعیین زمان، مسیر و مقصد سفر متناسب با فعالیت سامانه بارشی، خودداری از تردد و توقف در مسیرها و جادههای حاشیه و بستر رودخانهها و جادههای کوهستانی، عدم عبور از سازههای تقاطعی و پلهای رودخانههای سیلابی، مدیریت زمان کوچ و عدم توقف عشایر در بستر و حاشیه رودخانهها، مسیلها و آبراههها، تخلیه اماکن و مراکز جمعیتی در معرض و مسیر سیلاب و توقف هرگونه فعالیت در بستر و حاشیه رودخانههای مستعد سیلاب باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
انتهای پیام/