در این مقاله با دستگاه های اتوماتیک تولید یخ حبه ای آشنا خواهیم شد و توضیحاتی در مورد این محصولات ارائه خواهیم داد تا امکان انتخاب بهترین دستگاه را داشته باشید.
روش های تولید یخ حبه ای :
یخ های مورد استفاده در نوشیدنی ها می توانند به اشکال مختلفی باشند. یخ های حبه ای که متداول ترین نوع یخ های مورد استفاده هستند، همانطور که از نامشان پیداست به صورت حبه ای تولید میشوند. این نوع یخ ها میتوانند هم به صورت سنتی و هم به صورت اتوماتیک تولید شوند.
برای تولید به روش سنتی از قاب های مخصوص استفاده میشود . قاب در داخل یخچال های فریزر قرار داده شده و در نتیجه پس از چند ساعت یخ آماده ی مصرف می باشد. سرعت یخزنی بستگی به میزان دمای داخل یخچال دارد.
در این روش زمان مورد نیاز برای تولید یخ و همینطور میزان کم یخ های تولیدی از مهمترین مشکلات می باشد .
اگر کافی شاپ شما مشتری های زیادی دارد و روزانه سرو چند صد عددی نوشیدنی در آن انجام میگیرد ، استفاده از روش سنتی امکان پذیر نخواهد بود و کیفیت کار تولیدی پایین می آید. در چنین شرایطی از دستگاهی به نام یخساز برای تولید یخ استفاده میشود .
یخ ساز ها دستگاه هایی اتوماتیک هستند که در مدت زمانی کوتاه امکان تولید یخ های حبه ای را دارند . بسته به حجم و ظرفیت یخساز امکان تولید یخ از روزانه 10 کیلو تا 500 کیلو فراهم می باشد.
ویژگی های یک دستگاه یخساز کافی شاپی :
مهمترین مواردی که باید در زمان خرید یخسازمورد توجه قرار گیرد، تناسب دستگاه خریداری شده با نیازهای شما می باشد. بدین منظور فاکتورهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی و معرفی آنها خواهیم پرداخت :
- ظرفیت تولیدی دستگاه :
دستگاه های یخسازی با توجه به میزان تولید یخ در هر 24 ساعت نامگذاری می شوند. برای مثال یخساز 250 کیلویی توان تولید 250 کیلوگرم یخ حبه ای در هر 24 ساعت را دارا می باشد. از این رو در زمان خرید دستگاه توجه کنید که دستگاه در هر 24 ساعت چنین مقداری را تولید میکند و این مقدار تولید ساعتی یخساز نمی باشد.
بدنه دستگاه :
از جمله مهمترین فاکتورهای قابل اشاره در مورد یخسازها، جنس و کیفیت بدنه ی دستگاه ها می باشد. بدنه ی دستگاه باید در مقابل زنگ زدگی ایمن باشد. از این رو توصیه ی میشود از دستگاه هایی استفاده کنید که دارای بدنه ی ضدزنگ می باشند. این دستگاه ها از استیل نگیر غیرمغناطیسی ساخته میشوند و طول عمر بالاتری نسبت به نمونه های معمولی دارند.
- ابعاد یخساز :
هر چقدر که حجم تولیدی یخ توسط یخساز بالاتر باشد ، ابعاد یخساز نیز متناسب با آن افزایش پیدا میکند. برای مثال یخ ساز های کوچک همچون یخ ساز 10 کیلویی که بیشتر به عنوان یخساز خانگی شناخته میشوند ، با ابعاد کوچکی که دارند امکان قرار گرفتن بر روی کابینت ها و میزهای پیشخوان را به راحتی دارا می باشند. در حالی که یک یخساز 100 یا 200 کیلویی به دلیل ابعاد بزرگ نیازمند قرار گرفتن در جایی مخصوص است و ممکن است حجم زیادی را اشغال کند.

- ویژگی های اتوماتیک بودن :
یخسازهای کوچک غالبا امکان اتصال به آب شهری را ندارند. از این رو اپراتور باید به صورت دستی منبع کوچک آنها را پر کند. در مقابل یخسازهای صنعتی ، به صورت مستقیمی به آب شهری و فاضلاب شهری متصل میشوند. با اتصال به آب شهری در زمان تولید یخ ، یخساز با استفاده از پمپ مخصوص خود آب را وارد وان یخسازی می کند و بدین ترتیب به صورت تماما اتوماتیکی یخ تولید میشود .
در کنار این موضوع آب باقی مانده در این وان نیز توسط یک پمپ مخصوص به بیرون از دستگاه و به فاضلاب منتقل میشود . چنین دستگاه هایی عملکرد تماما اتوماتیک دارند.
- اپشن های دستگاه :
وجود برخی اپشن ها می تواند درصد رضایت کاربر را افزایش دهد. برای مثال برخی از دستگاه های یخسازی ، بخصوص یخسازهایی که داری منبع کوچکی هستند ، امکان تولید یخ با آب میوه ، نوشابه یا هر نوشیدنی دیگری را دارا می باشند. استفاده از چنین قابلیتی میتواند دید مشتری به کافی شاپ شما را عوض کرده و به نوعی سبب جذب مشتری های جدید به کافی شاپ شما شود.
نگهداری از یخ های تولید شده در کافی شاپ :
تولید یخ با مقوله ی نگهداری یخ مجزا می باشد. یخسازهای بزرگ و صنعتی امکان نگهداری از یخ در مخازن خود را برای مدت زمانی بیشتری دارند ، ولی اگر قصد دارید که یخ را با کیفیت بالایی نگهداری کنید ، پیشنهاد میشود از یک یخچال مخصوص بستنی برای سالن نگهداشتن یخ ها استفاده کنید به نوعی که یخچال توان کنترل دما داشته باشد .
برای تولید یخهای خرد شده چه کاری میتوان کرد ؟
برای تهیه نوشیدنی هایی همچون یخ در بهشت ، نیازمند استفاده از دستگاه مخصوص تولید یخ در بهشت یا اینکه یخ ها خرد شده می باشید. دستگاه یخ خردکن با دارا بودن تیغه هایی مخصوص امکان خردکردن یخ در اندازه های مختلف را فراهم میکند .
یخ خردکن ها در دو نوع صنعتی و رستورانی تولید میشوند که نمونه های صنعتی برای خرد کردن یخ های قالبی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. نمونه های رستوارنی به دلیل ابعاد کوچکتر و تولید کرد یخ های قابل مصرف برای نوشیدنی ها تولید شده اند و امکان خرد کردن مناسب یخ با اندازه ی مدنظر کاربر را فراهم میکنند.
سخن پایانی :
اماده بودن مقدار کافی یخ حبه ای برای استفاده در کافی شاپ ها در فصول گرم سال بسیار مهم می باشد و میتواند در میزان رضایت مشتریان شما تاثیر قابل توجهی بگذارد . سعی کنید بر اساس برآوردتان از میزان مشتری ها اقدام به خرید یخساز متناسب کنید تا در مواقع مورد نیاز به راحتی نیاز مشتریان به حبه های یخ را برطرف کنید.