ایران پلاس: جزیره هرمز بهدلیل داشتن جاذبههای تاریخی و طبیعی بهعنوان یکی از جزیرههای گردشگری بندرعباس شناخته شده و هر ساله توریستهای بسیاری از سراسر ایران و جهان به این جزیره زیبا سفر میکنند. البته باید جانب انصاف را رعایت کنیم و به این موضوع هم اشارهای داشته باشیم که این جزیره در سالهای اخیر با حضور توریستها و رفتارهای خودخواهانهشان دچار آسیبهای بسیاری شده است. حالا نمیدانم آیا درست است که ما هم به این موضوع دامن بزنیم و باز هم افراد را به سفر کردن به این جزیره تشویق کنیم یا نه؟ کمی که فکر میکنم میبینم کاری که میتوانیم انجام بدهیم این است که با در اختیار گذاشتن اطلاعات به سفر آگاهانه گردشگران کمک کنیم.
لذت بازارگردی
برای رسیدن به جزیره هرمز شما اول از همه باید خودتان را به بندرعباس برسانید. با این کار لذت بندرعباسگردی را از دست نمیدهید. خیلی از مسافران جزیره هرمز این اشتباه را میکنند و در برنامه سفرشان هیچ وقتی را برای گردش در شهر بندرعباس نمیگذارند و خودشان را مستقیم از ایستگاه راهآهن یا اتوبوس به اسکله حقانی که محل سوار شدن شناور برای جزیره قشم و هرمز است میرسانند.
پیشنهاد ما این است که از قبل حتماً چند ساعتی از روز اول یا آخر سفرتان را برای گردش در بندرعباس درنظر بگیرید.
بازار قدیمی بندرعباس یکی از جاذبههایی است که چرخ زدن توی آن خیلی لذتبخش است. این بازار دقیقاً روبهروی اسکله حقانی است.
جاذبه دیگر جنوب که هرگز نباید از دستش بدهید بازار ماهیفروشان پشت شهر است. از آن بازارهایی که حتی اگر ماهی هم دوست ندارید تماشای آن برایتان جذاب خواهد بود. توی این بازار انواع و اقسام ماهیهایی که اغلب ما غیر جنوبیها عکسهای آن را هم ندیدهایم آنجا میبینیم. همهمه عجیبی در این بازار وجود دارد و به معنای واقعی میشود حس و حال آن بازارهایی را که در فیلمها میبینیم اینجا درک کنیم.
سفرههای بهشتی جنوبیها
اگر شب را در بندر هستید یا میخواهید در این شهر یک وعده غذای خوب در فضایی شیک نوش جان کنید، باید به دل شهر بزنید. رستورانهایی مثل «بادگیران» و «داریوش» جزو رستورانهایی هستند که غذاهای جنوبی خوبی دارند. اما اگر اهل غذاهای جنوبی مثل فلافل و ساندویچهای دریایی هستید باید به محله پشت شهر یا بلوار صیادان بروید. آنجا یک راسته پر از غذافروشیهای مختلف است. اگر حتی ایستادن در صف رستورانهای شلوغ را دوست ندارید شاید بد نباشد در این سفر توی صف هم منتظر بمانید و ماهی و قلیه ماهیهای رستوران «بندر» را امتحان کنید. چون بعد از صرف غذای آنجا حتماً این جمله را خواهید گفت «ارزشش را داشت»! اگر هم اهل غذای دریایی نیستید و دلتان ساندویچ فلافل جنوبی میخواهد کمی بالاتر میتوانید سری به فلافلی «خالو احمد» بزنید و آنجا دلی از عزا در بیاورید. خیابان 22 بهمن هم راسته فلافل فروشهایی است که همه سلف سرویساند؛ با انواع ترشی و سس مختلف با طعم و ظاهری خوشمزه و خوشرنگ.
داستان گردش در بندرعباس اینجا تمام نمیشود اما الان از آن میگذریم و حتماً سر یک فرصت به طور کاملتر به آن میپردازیم.
ماجراجویی در جزیره با موتور سه چرخ
شاید برایتان جالب باشد که قدیم ترها هرمز به شهری گفته میشد که الان به میناب میشناسیم. اما سال 700 هجری با هجوم مغولها، مردم این شهر اول به قشم و بعد به هرمز مهاجرت میکنند و اسم این جزیره را هم به یاد شهر قدیمشان هرمز میگذارند.
وارد هرمز که شدید بیشترین چیزی که توجهتان را جلب میکند موتورهایشان است، بخصوص موتور سه چرخهایی که یک جورهایی شبیه به توک توک یا ریکشاهای هند و تایلند هستند. سعی کنید همان اول سفر با این وسیله ارتباط بگیرید که برای گشتهای جزیره لذت بخشترین گزینه همین سهچرخههاست.
میزبانی جزیره از گردشگران
درباره بحث اقامت هم خیالتان را راحت کنیم در هرمز چند روش برای اقامت هست. اولین روش، کمپ و چادر است. در شلوغیها و تعطیلیها شانس کمی دارید که بتوانید جای دنجی پیدا کنید. اما در کل توصیه ما به شما این است که چه زمان شلوغی و چه زمان خلوتی حتماً برای پیدا کردن محل کمپ از محلیها کمک بگیرید.
راه دیگر برای اقامت، اجاره سوئیت و خانه است. خیلی از محلیها خانهشان را در قبال پولی که خیلی زیاد و غیرمنطقی نیست در اختیار توریستها میگذارند. راه سوم هم اقامتگاههای بومگردی است که این روزها در هرمز بیشتر هم شده.
گشت وگذار در ساحل و دره
حالا وقت گشت وگذار در جزیره است؛ صبح که از خواب بیدار شدید و صبحانه محلی را نوش جان کردید اگر تصمیم به دوچرخهسواری دور جزیره یا پیاده روی کل جزیره را ندارید، یک موتور سه چرخ برای گشت در جزیره بگیرید. پیشنهاد میشود که مدت زمان گشت و قیمت را همان اول با راننده مشخص کنید! خوبی گشتهای هرمز این است که رانندههای موتور سه چرخ درایور گاید (راننده راهنما) محسوب میشوند و بدون اینکه شما لیستی از جاذبههای گردشگری به آنها بدهید، خودشان شما را به سمت مکانهای گردشگری میبرند و آنجا پیادهتان میکنند و منتظر میمانند تا بگردید و برگردید و به سمت مقصد بعدی بروید.
جاذبههای این جزیره یکی از یکی قشنگتر است اما بعضی هایشان ویژهتر به نظر میرسد؛ مثل دره تندیسها که هم به خاطر شکلهایی که در سنگها میبینید جالب است و هم پرتگاهی که در انتهای مسیر به آن میرسید. دره رنگین کمان هم که از اسمش مشخص است که چه جای قشنگ ومنحصر به فردی است. ساعتها میشود بین رنگهای این دره راه رفت و کیف دنیا را کرد. از معروفترین ساحلهایی هم که میتوانید در این جزیره بروید و از چشمانداز آن لذت ببرید، ساحل مفنق است. البته با این سرعتی که این ساحل معروف و البته تخریب شده، معلوم نیست چیزی از زیباییهای آن برای لذت بردن هنوز باقی مانده باشد!
از جاذبههای اصلی جزیره هرمز خاک قرمز رنگش است. پیشنهاد ما این است هرمز که رفتید نه تنها خاکش را در شیشه نکنید و به یادگار نیاورید بلکه از صنایع دستی که صرفاً خاک جزیره را توی شیشه کردهاند و هیچ ارزش افزودهای ندارند هم خرید نکنید.
بواسطه بیتوجهی برخی از گردشگران، بخشی از زیباییهای هرمز تحت تأثیر قرار گرفته و درحال نابودی است. لطفاً کمک کنید تا جزیره هرمز همانطور زیبا بماند.
انتهای پیام/