ایران پلاس: مسافران ماجراجو انتظار دارند سطوح مختلفی از خطرو هیجان را شخصا تجربه کنند. به ویژه، آنها کاوشگر بخش های بکر و عجیب و غریب سیاره زمین هستند و همواره به دنبال چالش اند.
اگر شما جزو آن دسته از افردای هستید که علاقه وافری به طبیعت دارند و عاشق اکتشاف و کسب تجربه های جدید و پرهیجان اند، پس به شما پیشنهاد می دهیم به دنبال گردشگری ماجراجویانه باشید.
در سالهای اخیر گردشگری ماجراجویانه به طور چشمگیری در سراسر جهان رشد کرده و مقاصد گردشگری که قبلاً کشف نشده بود، به کمک توریسم ماجراجویانه بیش از پیش دیده شدهاند. این موضوع سبب میشود که مقاصد جدیدی به بازار توریسم اضافه شود و از طرفی به تقاضای گردشگرانی که بهدنبال تجربه های منحصربه فرد و نادرند نیز پاسخ داده شود.
این نوع از توریسم در میان گردشگران جوان بسیار محبوب است زیرا این گروه بیشتر به دنبال هیجان و خطرهای فیزیکی اند.
در سفرهای ماجراجویانه فعالیتهایی با ریسک بالا انجام می شود که نیاز به قدرت بدنی زیاد و مهارتهای پیشرفتهای دارد. این نوع گردشگری شامل فعالیتهایی مانند بالارفتن از کوه یا صخره، پیادهروی، غارنوردی و یخنوردی است.
تاریخچه گردشگری ماجراجویی
انسان ها از زمان های قدیم به دلایل زیادی ازجمله جست و جوی غذا در حال سفر هستند. صدها سال است که بشر از طریق اکتشاف درگیر سفرهای پرماجرا بوده است. مردم در دوران باستان برای کاوش در اعماق دریا، مقصد جدید یا حتی یک کشور جدید سفر می کردند.
امروزه، گردشگری ماجراجویانه یک بخش پر جنب و جوش، پویا و در حال تغییر است و زیر مجموعه های فراوانی دارد که هریک به طور جداگانه می تواند سفر شما را تبدیل به خاطره ای به یاد ماندنی کند.
اشتغال زایی
گردشگری ماجراجویانه نقش بسیار مهمی در ایجاد مشاغل در مقاصد ماجراجویانه دارد. این اشتغالزایی میتواند در زمینههای مختلف گردشگری مثل اقامتگاه و هتل، حمل ونقل و آژانسهای مسافرتی یا اپراتورهای تور متفاوت باشد. علاوه بر آن، گردشگری ماجراجویانه به صورت غیرمستقیم نیز باعث اشتغال زایی و در نتیجه پیشرفت اقتصادی میشود.
جذب گردشگران خارجی
گردشگری ماجراجویانه میتواند گردشگران خارجی را در مقیاس وسیع به مقاصد مختلف جذب کند. این امر به اقتصاد مقاصد مورد نظرکمک زیادی میکند. گردشگران خارجی برای کسب تجربههای ماجراجویانه، به این مناطق سفر کرده و در نتیجه مبلغ زیادی را صرف هزینه اقامت، حمل ونقل و خرید میکنند. این شاخه گردشگری باعث واردشدن ارز خارجی و حمایت از اقتصاد کشور میزبان میشود.
حمایت از جوامع محلی
در این نوع از توریسم به توسعه زیرساختها و حمایت از جوامع محلی کمک زیادی میشود که به طور مستقیم بر اقتصاد محلی جوامع تاثیر گذاشته و کیفیت زندگی مردم محلی را بهبود میبخشد.
حفاظت از منابع طبیعی
فعالیتهای این نوع از توریسم مبتنی بر طبیعت و محافظت از محیط زیست است. گردشگران بدون حتی کوچک ترین ردی از خود طبیعت را ترک می کنند که این موضوع به حفظ منابع طبیعی و فرهنگی مقاصد تفریحی کمک زیادی میکند.
افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی
با توجه به اینکه گردشگری ماجراجویانه میتواند منجربه ایجاد فرصتهای تجاری جدیدی شود، همین امر سبب جذب سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی میشود. سرمایهگذاران بودجهی خود را در اقامتگاهها، بخش حمل ونقل و شرکتهای گردشگری سرمایه گذاری میکنند به همین دلیل گردشگری ماجراجویانه نقش مهمی در اقتصاد کشور میزبان ایفا میکند.
این نوع از توریسم سریعترین رشد جهانی را تاکنون داشته است. این بدان معناست که فضای زیادی برای متخصصان جوان برای ورود به این حوزه وجود دارد. این فقط « تورلیدرها» نیستند که صنعت گردشگری ماجراجویی به آن نیاز دارد، بلکه این صنعت به همه چیز نیاز دارد؛ از اقامتگاه های گردشگری ماجراجویی گرفته تا برنامه ریزان سفر، مدیران رویدادها، مدیران بازاریابی و مالی، تبلیغات، روابط عمومی و ارتباطات همگی می توانند در توسعه صنعت گردشگری کمک شایانی کنند.
انتهای پیام/