به گزارش ایران آنلاین، ایران بعد از ایجاد شبکه یکپارچه پهپادی در جبهه مقاومت بهدنبال ایجاد شبکه یکپارچه موشکی رفته است؛ موضوعی که در صورت تحقق آن مهمترین منطقه جهان یعنی منطقه غرب آسیا زیر پوشش چتر این دو شبکه یکپارچه قرار خواهد گرفت.
21 آبان ماه سال 90 سردار حسن طهرانی مقدم در پادگان شهید مدرس ملارد بههمراه جمعی از همکارانش بر اثر یک سانحه به شهادت رسید.
از آن به بعد بود که نام سردار طهرانی مقدم بهعنوان پدر صنعت موشکی ایران بر سر زبانها افتاد و مشخص شد بنیانگذار صنعت موشکی ایران چهکسی بوده است و پیشرفتهای موشکی مدیون تلاشهای شبانهروزی کیست.
حالا 11سال از آن زمان میگذرد و امروز جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن طیف متنوعی از موشکهای بالستیک نقطهزن به قدرت اول موشکی منطقه و یکی از برترین قدرتهای موشکی جهان بدل شده و علاوه بر تأمین نیازمندیهای خود، توانسته است گامهای مهمی در تأمین نیازمندی موشکی جبهه مقاومت نیز بردارد.
از سال 2006 و بعد از جنگ 33روزه، توان موشکی جبهه مقاومت بروز و ظهور پیدا کرد و همزمان گمانهزنیها درباره همکاری ایران با نیروهای جبهه مقاومت در حوزه موشکی آغاز شد.
از آن زمان تاکنون تصاویر متعددی از موشکهای در اختیار جبهه مقاومت منتشر شده است که با بسیاری از آنها شباهتهایی به موشکهای بالستیک و کروز ایرانی دارند.
در جریان نبردهای مقاومت فلسطینی با رژیم صهیونیستی و استفاده از راکتهای فجر5 این گمانهزنی تقویت شد تا اینکه در سال 1393 شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزبالله لبنان بهصراحت اعلام کرد که همه موشکهایی که در اختیار حزبالله لبنان قرار دارند ایرانی هستند و از سال 2006 این گروه موشکهای فاتح110 را در اختیار دارد.
در مرداد ماه سال 98 نیز حزبالله لبنان بعد از گذشت 13 سال از جنگ 33روزه، تصویری از هدف قرار دادن ناوچه ساعر5 اسرائیلی در جنگ 33روزه را منتشر کرد که بر اساس آن حزبالله در این عملیات از موشک کروز ضدکشتی مشابه نور ایرانی با برد 120 کیلومتر استفاده کرده است.
اخیراً نیز حزبالله لبنان در جریان مناقشه مرزی با رژیم صهیونیستی بر سر میدان گازی کاریش تصویری از پرتابگر یک موشک کروز منتشر کرد که بسیار شبیه به پرتابگر موشک کروز ضدکشتی ابومهدی ایرانی با برد 1000 کیلومتر است.
پرتابگر موشک جدید حزبالله که بسیار شبیه به موشک با برد 1000 کیلومتر ابومهدی ایرانی است
به این ترتیب مشخص شد که حزب الله لبنان به موشکهای بالستیک و کروز مجهز شده است و قادر است دورترین نقاط در سرزمینهای اشغالی را نیز هدف قرار دهد.
چند سال بعد، تصاویری از آزمایش یک موشک توسط ارتش سوریه با نام «تشرین» منتشر شد که نشان میداد این موشک بسیار شبیه به موشک فاتح 110 ایرانی است.
اما در جریان تجاوز ائتلاف سعودی به یمن و در مقابل آن عملیاتهای متعدد یگانهای موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن علیه عربستان وامارات و همچنین رژه اخیر نیروهای مسلح یمن، موشکهای رونمایی و بکارگیری شد که نمونههایی مشابه آنها در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز وجود دارد همین موضوع گمانه زنیها در رابطه با همکاری ایران و جبهه مقاومت در حوزه موشکی را تقویت کرد.
موشک قاهرM2 نمونه زمین به زمین شده موشک پدافندی سام2/ موشکی شبیه موشک تندر69 ایرانی
در سالهای ابتدایی جنگ؛ یمنیها از موشکهای بجا مانده از دوران حکومت قبلی استفاده میکردند اما در گام بعدی سراغ بهنیه سازی این موشکها رفتند و با تغییر کاربری برخی موشکهای پدافندی هوایی به موشکهای زمین به زمین، به موشکهای قاهر و قاهر M2 دست یافتند.
موشک برکانH2 نمونه بهینهشده موشک اسکاد/ موشکی شبیه موشک قیام ایرانی
در گام بعدی هم با ارتقای موشکهای اسکاد بهجامانده از دوران شوروی، به موشکهای سوخت مایع سری برکان با سرجنگی متفاوت و بسیار شبیه به موشکهای قیام ایرانی دست یافتند.
موشک حاطم انصارالله یمن بسیار شبیه به موشک خیبرشکن ایرانی
اما رفته رفته یمنیهای پا را از تغییر کاربری و ارتقا موشک فراتر گذاشته و وارد حوزه طراحی و تولید موشکهای جدید شدند. در این مسیر نیروهای مسلح و کمیتههای مردمی یمن موشکهای پیشرفتهای مانند موشکهای ذوالفقار، حاطم، قاصم، فلق و فالق را در حوزه سوخت مایع، جامد را ساختند.
موشک کروز ضدکشتی مندب2 مشابه موشک قدیر ایرانی
در حوزه موشکهای کروز نیز به موشک به موشکهایی مانند موشکهای کروز تهاجم زمینی قدس و موشکهای کروز ضد کشتی مندب و روبیج دست یافتند.
موشک ضدکشتی روبیج شبیه موشک رعد ایرانی
اما نکته قابل توجه در این حوزه آن است که نیروهای مقاومت چه در یمن و چه در لبنان امروز به موشکهای بالستیک زمین به زمین، بالستیک ضد کشتی و کروز مجهز شدهاند؛ موشکهایی که قادر هستند با دقت و قدرت تخریب مناسب انواع شناورها را در بردهای مختلف مورد اصابت قرار دهند و در صورت بکارگیری تاکتیک مناسب، قادر به عبور از سامانههای دفاعی شناورهای رزمی نیز هستند.
موشک بالستیک فالق1 انصارالله یمن مشابه موشک بالستیک ضدکشتی خلیج فارس ایرانی
دستیابی نیروهای مقاومت به موشکهای کروز و بالستیک از آن جهت حائز اهمیت است که این موشکها بسیار شبیه یکدیگر و و از سوی دیگر شبیه موشکهای ایرانی هستند. هرچند هنوز هیچ منبع رسمی در ایران، ارسال موشک به یمن و جبهه مقاومت را رسما تایید نکرده است، اما به نظر میرسد حالا گروههای مقاومت به فناوریهای بکارگیری و بعضا ساخت انواع موشک و راکت دست یافتهاند.
این موضوع توانی را در اختیار جبهه مقاومت قرار داده است تا در صورت نیاز بتوانند با یک هماهنگی اهداف مد نظر را در تقاطعی از آتش موشکی قرار دهند و به این ترتیب فرصت عکس العمل دشمن به شدت کاهش دهند.
موقعیت منطقه غرب آسیا، منطقهای که گروههای مقاومت امروز تقریباً در سرتاسر آن حضور دارند
حال بهنظر میرسد ایران بعد از ایجاد شبکه یکپارچه پهپادی در جبهه مقاومت، به دنبال ایجاد شبکه یکپارچه موشکی در این جبهه نیز رفته است؛ موضوعی که در صورت تحقق آن مهمترین منطقه جهان یعنی منطقه غرب آسیا زیر پوشش چتر شبکه یکپارچه موشکی و پهپادی ایران و همپیمانانش قرار میگیرد و چالشی جدید برای آمریکا و حامیان منطقهای اش بوجود خواهد آمد.
انتهای پیام/