پنج‌شنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۳ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left اقتصاد mdi-chevron-left اینترنت محدود و نبود زیرساخت‌های مناسب، راهکارها را بی‌پاسخ می‌گذارد بازگشت

اینترنت محدود و نبود زیرساخت‌های مناسب، راهکارها را بی‌پاسخ می‌گذارد

در خبرها آمده بود: «سازمان فناوری اطلاعات، به تازگی برای حمایت از سکوها و کسب و کارهای اینترنتی، سامانه‌ای را به نشانی راه‌اندازی کرده تا از کسب و کارهایی که روی ۵ سکو - روبیکا، سروش پلاس، ایتا، کسبینو و شیپور - فعالیت می‌کنند، حمایت کند.
دانلود

ایران پلاس: طبق اعلام سازمان فناوری اطلاعات، حمایت‌ها از این 5 سکو و کسب و کارهایی که روی این سکوها فعالیت می‌کنند شامل پرداخت، حمایت تبلیغاتی در قالب بسته‌های مختلف از طریق رسانه ملی و سکوها، حمایت و مشوق‌های مالیاتی، تأمین تجهیزات و زیرساخت فنی لازم برای سکوها، اعطای تسهیلات، خدمات لجستیک و اعتباربخشی به کسب و کارها است.»

ولی در شرایط کنونی که محدودیت‌های اینترنتی، کسب و کارهای مجازی را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده است، راه‌اندازی چنین سامانه‌ای چقدر می‌تواند کمک کننده باشد؟ دو تن از کارشناسان در این باره به پرسش‌های «ایران» پاسخ داده‌اند.

اعمال رفتاری متناسب با بحران

«رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران» معتقد است: روی این 5 سکو قرار است از کسب و کارهای مجازی حمایت شود ولی ای‌کاش این اقدام‌ها را پیش از اعمال محدودیت‌ها انجام می‌دادند.

«حسین اسلامی» با بیان اینکه حمایت از کسب و کارهای دیجیتال پس از رفع موانع و محدودیت‌های ایجاد شده اینترنتی می‌تواند مثبت باشد به «ایران» می‌گوید: با ایجاد محدودیت‌ها در اینترنت اکنون برای کسب و کارهای فضای مجازی زلزله‌ای رخ داده است و در این شرایط بحران، باید رفتاری متناسب با آن اعمال شود از این‌رو قبل از هرگونه اقدام و حمایتی باید دسترسی آزاد به اینترنت که مهم‌ترین درخواست صنف آی تی است، فراهم شود تا بتوان از شرایط کنونی عبور کرد.

امیدواریم هرچه سریع‌تر با تدبیر مسئولان مربوطه به شرایط قبل از شهریور ماه بازگردیم. کسب و کارهای مجازی ترجیح می‌دهند در شرایط رقابتی فعالیت کنند و بعید می‌دانم کسب و کار مجازی به رشد در انحصار، اقبالی نشان دهد. از سوی دیگر تنها با اعتماد‌سازی است که می‌توان مخاطبان را به کسب و کارهایی که روی پلتفرم‌های داخلی فعال هستند، جذب کرد.

نگران از دست دادن سرمایه‌های انسانی هستیم

اسلامی، دومین اقدام مهم را تنظیم قوانین عنوان می‌کند: تنظیم‌گران قانون و مقررات در حوزه‌های بیمه و مالیات باید از اقدام‌های سختگیرانه جلوگیری کنند و با آسان‌گیری در این حوزه‌ها اجازه دهند تا شرایط بحران سپری شود.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران تأکید می‌کند با زلزله‌ای که رخ داده است ما نگران از دست دادن سرمایه‌های انسانی هستیم. از این‌رو امیدواریم با درایت مسئولان شرایط به حالت عادی بازگردد.

حمایت زیرساختی، نیاز اصلی

«عادل طالبی» عضو هیأت مدیره انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی نیز معتقد است کسب و کارهای اینترنتی به حمایت‌های مادی نیاز ندارند، بلکه مانند تمام کسب و کارهای دنیا به حمایت از نوع زیرساخت‌های فنی و تنظیم‌گری قوانین و مقررات نیاز دارند.

طالبی به «ایران» می‌گوید: در تمام دنیا زیرساخت‌ها را دولت‌ها فراهم می‌کنند و با هزینه اندک یا حتی رایگان در اختیار کسب و کارهای فضای مجازی خود قرار می‌دهند. دولت‌ها از رویدادهای بین‌المللی در حوزه کسب و کارهای آنلاین حمایت و زمینه تبادل اطلاعات و بهبود ارتباطات آنها را فراهم می‌کنند، این در حالی است که در کشور ما زیرساخت‌ها را بخش خصوصی فراهم می‌کند.

شفاف‌سازی کنید

طالبی می‌گوید: متأسفانه در کشور ما حمایت‌ها بیشتر مالی است و این دسته از حمایت‌ها همیشه رانت و فساد می‌آورد. از سوی دیگر در ارائه حمایت‌ها نیز هیچ‌گونه شفافیتی وجود ندارد به طوری که دو سال است از صندوق نوآوری و شکوفایی خواسته شده تا درباره 11 هزار میلیارد تومانی که به شرکت‌های نوآفرین و دانش‌بنیان پرداخت شده، شفاف‌سازی کرده و دستاوردهای این نوع حمایت را رسانه‌ای کند ولی با محرمانه کردن آن از این شفاف‌سازی شانه خالی می‌کنند. این در حالی است که استفاده از حمایت‌های دولتی شامل محرمانگی نمی‌شود برعکس باید اعلام شود تا همه بدانند که این مبالغ در چه زمینه‌ای هزینه شده و دستاوردها چه بوده است.

طالبی به این نکته اشاره می‌کند که در سامانه جدید به نکات جدیدی مانند مالیات، تسهیل‌گری در فرایندها، مجوزها و... اشاره شده که بر خلاف حمایت‌های مادی، اقدام صحیحی است.

به گفته این فعال فضای مجازی، مسئولان این سامانه می‌توانند مشکلات بیشتری از کسب و کارها را حل کنند: به‌عنوان مثال هم اکنون کسب و کارها به‌دلیل بالا بودن هزینه‌ها امکان فعالیت در املاک تجاری را ندارند ولی از آنجایی که این دسته از کسب وکارها دارای مشتریان حضوری نیستند، می‌توانند در املاک خانگی نیز فعالیت کنند. از این‌رو بهتر است با شهرداری‌ها در این زمینه رایزنی کنند تا آنها بتوانند بدون مزاحمت و پلمب شدن کار کنند.

تأمین اجتماعی دورکارها را هم بیمه کند

طالبی به مشکل دیگری هم در زمینه تأمین اجتماعی اشاره می‌کند: تأمین اجتماعی افرادی را که برای شرکت‌ها دورکاری می‌کنند، بیمه نمی‌کند، این درحالی است که باید در این زمینه هم تسهیل‌گری صورت بگیرد و امکان بیمه کردن کارمندان دورکار از سوی کارفرماهای آنها فراهم شود.

به گفته وی، در کشور هنوز دیتاسنترهای پایدار نداریم از این‌رو دیتاسنترهای پایدار نیز باید در کشور ایجاد شود.

طالبی تأکید می‌کند: اگر قرار است اقتصاد دیجیتالی در کشور ایجاد شود به حمایت‌های میان مدت و بلندمدت نیاز است تا بخش خصوصی با رضایت پا پیش بگذارد و برای کسب و کارهای مجازی سرمایه‌گذاری کند. از این‌رو به نظر نمی‌رسد که با حمایت از چند سکو که شرایط انتخاب آنها نیز شفاف نیست، بتوانیم در شرایط کنونی و با محدودیت‌های اعمال شده روی اینترنت، اوضاع را بهبود بخشیده و مخاطبان و کسب و کارها را به سکوهای انتخابی جذب کنیم.

انتهای پیام/

سوسن صادقیخبرنگار
mdi-tag اینترنت mdi-tag فضای مجازی
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

قیمت سکه وارد کانال ۳۸ میلیون تومان شد

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۹:۲۹

متقی نیا سرپرست بانک کشاورزی شد

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۹:۱۷

کاهش ۱٫۱ درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۹:۰۳

برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو با حضور ۳ هزار تاجر خارجی

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۵:۳۹
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
11102
mdi-shape سرویس
اقتصاد
mdi-calendar تاریخ انتشار
۲۰:۳۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-new-box تازه‌های اقتصاد آرشیو

قیمت سکه وارد کانال ۳۸ میلیون تومان شد

متقی نیا سرپرست بانک کشاورزی شد

کاهش ۱٫۱ درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته

برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو با حضور ۳ هزار تاجر خارجی

تشکیل ستاد مدیریت سیلاب در وزارت نیرو

توسعه میادین نفتی و ثروت‌آفرینی سالانه ۱۵ میلیارد دلار

قیمت گوشت در بهار ۱۴۰۳ بهبور می‌یابد

هجوم سیلاب به غرب ایران پیش‌بینی می‌شود

شاخص بورس ۱۲۰۰۰ واحد رشد کرد

نرخ حق‌الوکاله بانک پارسیان در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

کاهش درآمد نفتی روسیه

بازرس کل از شرکت توزیع برق تهران بزرگ سرزده بازدید کرد

قاچاق پوشاک زیرپوست شهر به حیات خود ادامه می‌دهد

مشکل حقوق پایان سال معلمان با مجوز سران قوا حل می‌شود

ثبات قیمت دلار در معاملات مرکز مبادله

قیمت بیت‌کوین سقوط کرد

جزئیات حراج امروز سکه طلا در مرکز مبادله اعلام شد

بارش گسترده باران و برف در ۱۴ استان کشور

رشد شاخص توسعه انسانی پس از ۴ سال

راه‌اندازی دو خط جدید دریایی به عراق و کویت در نوروز

حرکت رو به رشد اقتصاد نفتی و غیرنفتی در ۹ ماه

نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۳ مشخص شد

۴۷۷٫۳ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما عرضه شد

معامله ۱۵۰ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله ایران

۱۳ میلیارد دلار قرارداد نفتی امضا می‌شود

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو