روزنامه ایران: بهروز آقایی مدیرکل بنادر خوزستان در نشست خبری عملکرد این بندر از واردات ۱۲ میلیون تن کالای اساسی تا ابتدای دیماه خبر داد که از این میزان ۱۰ میلیون تن به نقاط مختلف کشور حمل شده است. کل ظرفیت بنادر خوزستان ۸۰ میلیون تن است که ۶۰ میلیون تن آن متعلق به بندر امام است.
افزایش ۱۰۰ درصدی ترانزیت از بنادر خوزستان
مدیرکل بنادر خوزستان در پاسخ به سؤال «ایران» درخصوص میزان ترانزیت از بنادر خوزستان، با اشاره به فعالیت کریدور شمال-جنوب در کشور گفت: در دولت جدید مجموع گذرگاههای ترانزیتی کریدور شمال جنوب از ۲ به ۵ گذرگاه افزایش یافته است و همین موضوع ترانزیت کالا از بندر امام را ۱۰۰ درصد افزایش داده است. بیشتر این ترانزیت شامل ترانزیت بنزین و دیگر کالاهای اساسی از کشورهای شمالی مانند قزاقستان است.
ساخت بندر جدید
با توجه به ظرفیت بالای خوزستان در تجارت کشور، ساخت بندر جدید خلیج فارس در این استان در دستور کار قرار گرفته است. مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با اعلام این خبر گفت: این بندر، عمیقترین آبخور را در خلیج فارس خواهد داشت و به تمام مدهای حمل و نقل متصل میشود. به گفته آقایی، مطالعات فاز یک و دو ساخت بندر خلیج فارس سال آینده به اتمام میرسد.
سرمایهگذاری ۴ هزار میلیارد تومان
مدیرکل بنادر خوزستان از ۴ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری داخلی در زیرساختهای بندر امام خبر داد و گفت: این میزان سرمایهگذاری تا ۶ ماه اول سال آینده به انعقاد قرارداد میرسد. وی همچنین گفت: در دهه فجر ۵ هزار میلیارد تومان پروژه مختلف در بندر امام به بهرهبرداری میرسد یا عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی توسعه گردشگری را بخش دیگری از برنامههای توسعه استان اعلام کرد و گفت: در استان ۸ اسکله گردشگری به بهرهبرداری رسیده است و ۴ پروژه گردشگری نیز در دست ساخت است.
حمل کالا
مدیرکل بنادر خوزستان درخصوص ارسال کالا بخصوص کالاهای اساسی از بندر به نقاط کشور گفت: ۹۰ درصد کالاها با کامیون و ۱۰ درصد با ریل حمل میشود و ماندگاری کامیون در بندر از ۱۵ ساعت در سال گذشته، امسال به ۷ ساعت کاهش یافته است.
وی گفت: مجموع عملیات تخلیه و بارگیری بندر امام خمینی از ابتدای سال تاکنون ۳۳ میلیون تن است و روزانه ۵ هزار کامیون به بندر وارد میشود که در دیماه ۱۹۴۲ کامیون برای حمل کالاهای اساسی وارد بندر شده است.
به گفته آقایی، هزار و 200 کشتی از ابتدای سال در بندر امام پذیرش شده است و تعداد محدودی کشتی مشکل مربوط به پرداخت دارد که این مشکلات بزودی حل میشود.
آقایی گفت: امسال ۲۲ هزار ساعت حجم عملیات دریایی صورت گرفته و ۶ ماهه اول امسال ۸ هزار پهلوگیری و جداسازی کشتی در بنادر استان خوزستان صورت گرفته است.
مدیرکل بنادر خوزستان گفت: هیچ کالایی از بنادر کوچک کشور خارج نمیشود و گمرک به صورت قانونی و شبانهروزی مستقر است، به طوری که هیچ گونه کالایی به صورت قاچاق در بنادر کوچک و بندر امام خمینی صورت نمیگیرد.
این مقام مسئول در سازمان بنادر گفت: ۵ هزار میلیارد تومان حجم عملیات در حوزه تخلیه و بارگیری و ساخت ترمینال جدید است. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان اظهار داشت: استان خوزستان در حوزههای مختلف دریایی و بندری جزو استانهای برتر کشور است. این استان 300 کیلومتر مرز دریایی و هزار و 186 کیلومتر ساحل دارد.
وی ادامه داد: بهرهبرداری از پایانه مکانیزه مواد معدنی به ارزش ۵ هزار میلیارد ریال و توسعه پایانه کانتینری به ارزش 10 هزار میلیارد ریال، بخشی از این پروژهها است.
آقایی اظهار داشت: تا پنجم دیماه امسال ۱۲ میلیون تن کالای اساسی در بندر امام تخلیه شد، یکصد هزار تن تخلیه و بارگیری کانتینر داشتیم و ۲۲۰ شناور پذیرش کردیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: تا پنجم دی امسال، در حوزه معدنی و شیمیایی ۴.۴ میلیون تومان کالا در بندر امام خمینی وارد و صادر شد که از طریق ۱۸۵ فروند شناور انجام گرفت، در بخش ژنرال کارگاه ۷۹ شناور پذیرش کردیم و تاکنون ۳۴ میلیون تن کالا در بندر امام خمینی از طریق هزار و 102 فروند شناور تخلیه و بارگیری شده است.
آقایی توضیح داد: ۳,۴ میلیون تومان انبارش کالا در بندر امام خمینی داریم، در لنگرگاه 2میلیون تن کالا منتظر پذیرش داریم و جمعاً 5میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالای اساسی در لنگرگاه، اسکله و انبارها موجود است.
آقایی بیان کرد: حدود 50 درصد کالاهای دپو شده در بندر امام خمینی سهم بخش خصوصی و بقیه مربوط به بخش دولتی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: مشکل ماه گذشته انبارش کالا در انبارهای بندر امام خمینی از این بابت بود که مشکلات اسنادی ارزی یا رد و بدل اسناد فروشنده و خریدار داشتیم، در دی ماه امسال بخشی از این مشکلات مرتفع شد و ۶,۴ میلیون تن کالا در لنگرگاه به ۵,۷ میلیون تن رسید، امیدواریم با همافزایی همه دستگاهها این مشکلات رفع شود.
آقایی تصریح کرد: در بندر امام خمینی ۷ کیلومتر اسکله داریم، آبخور بندر 14,5 متر است، ۱۱ هزار هکتار اراضی منطقه ویژه اقتصادی در بندر بوده است و ۴,۶ میلیون ظرفیت درجا در حوزه کالا است. در بندر امام بیشترین پسرانه پتروشیمی را داریم در حوزه صادرات و کمک به پتروشیمیها نسبت به بنادر دیگر عملکرد بهتری داریم، روزانه 2 هزار دستگاه کامیون وارد بندر امام خمینی می شود، همچنین ۷۵ درصد جمعیت کشور پسرانه بندر امام خمینی است که بیشترین واردات در حوزه کالاهای اساسی از طریق این بندر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان تأکید کرد: هیچ اتفاقی که منجر به قاچاق کالا شود در بنادر استان خوزستان انجام نمیشود. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳ فروند کشتی در لنگرگاه بندر امام خمینی داریم، اضافه کرد: 2دستگاه مکنده دیگر بزودی از بلژیک وارد کشور و بندر امام میشود. وی اظهار کرد: منتظر هستیم طرف عراقی اعلام آمادگی کند تا لایروبی دهانه اروند با کمک عراقیها انجام شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان اظهار داشت: در بندر خرمشهر 20 پست اسکله به طول 3,5 کیلومتر وجود دارد. آبخور با احتساب دهانه اروند 4,5 متر است که این بندر در مجاورت بنادر امالقصر و فاو عراق وجود دارد.
وی با بیان اینکه بندر خرمشهر از بنادر خوب استان خوزستان است، اظهار داشت: این بندر نسبت به همه بنادر استان خوزستان مزیتهایی دارد، به همه مدلهای حمل و نقلی متصل است و مجاور گذرگاه شلمچه است. آقایی بیان کرد: در بندر آبادان 7 پست اسکله به طول 450 متر داریم. در تناژ کالا امروز این بندر 17 درصد منفی شده است، 170 میلیارد پروژه در بندر آبادان در حال اجرا داریم و طول آبخور بندر 4,5 متر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان بیان کرد: در بندر چوئبده در حوزه بهمنشیر 4 پست اسکله به طول 206 متر داریم. آبخور بندر 5 متر است. 10 هکتار اراضی دارد و 100 میلیارد پروژه در این بندر در دست اجراست. وی افزود: همچنین بندر سجافی جزو بنادر پررونق استان است که 4 پست اسکله به طول 105 متر و 3 متر آبخور دارد. مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: در بندر شادگان 2پست اسکله به طول 105 متر داریم. 80 هزار رأس دام در بندر شادگان امسال صادر شد. 70 میلیارد تومان پروژه در این بندر داریم و بار زیادی از صادرات استان را برعهده گرفته است.
انتهای پیام/