روزنامه ایران: علی بهادری جهرمی ضمن اعلام این خبر، به جزئیات برنامهها و دستورکار این نشست هم اشاره کرد و افزود: «طرح و پیگیری حل مسائل استانها، پیگیری وضعیت مصوبات سفرهای استانی و همافزایی بهمنظور اجرای برنامههای دولت در سال آینده، دستور کار اصلی نشست خواهد بود.» این نشست درحالی برگزار میشود که بتازگی ترکیب استانداران دولت سیزدهم شاهد تغییراتی بود، تغییراتی که نشانه عزم دولت، برای شتاب در سازندگی و پیشرفت کشور و رفع مسائل و مشکلاتی است که مردم با آنها دست به گریبانند. بویژه اینکه مطابق تأکید سخنگوی دولت، محور این نشست نیز بررسی فرایندهای طرحها و راهبردهایی است که دولت برای استانها درنظر گرفته است، امری که بیش از هرچیز در سفرهای استانی آیتالله رئیسی نمود یافته است.
ارزیابی و پالایش براساس برنامه
دور اول سفرهای استانی دولت، در کمتر از یک سال انجام شد، به این ترتیب که آیتالله رئیسی و هیأت همراه، در مدت 12 ماه پس از تشکیل دولت سیزدهم، دستکم یک بار به همه استانهای کشور سفر کرده و مسائل و چالشهای آنها را از نزدیک بررسی کردهاند. این، غیر از سفرهای موضوعی است که در موارد خاص، همچون سیل در کرمان، زلزله در اندیکای خوزستان یا ریزش ساختمان متروپل در آبادان بود.
باوجود این، آنچه میتوان درباره نشست امروز به آن اشاره کرد، این واقعیت است که دولت با تغییر استانداران برخی استانها، با عزم، اراده و توان بیشتری فعالیتهای خود را پی خواهد گرفت. به عبارت دیگر، مطابق اظهارات سخنگوی دولت، آنچه از این جلسه میتوان انتظار داشت، طراحی و تدوین نقشه راه و دستورکارهای مشخص برای توسعه استانها است. بویژه اینکه این طراحیها، از دو پشتوانه مهم هم برخوردار است؛ نخست سفرهای استانی به همه استانهای کشور و دوم، ارزیابی مدیران که منجر به برخی جابهجاییها در خوزستان، سیستان و بلوچستان یا کرمانشاه نیز شد.
تغییر استاندار، تابو نیست
تغییر استانداران، آن هم در 16 ماه فعالیت دولت، اتفاق بدیعی است که در دولتهای گذشته کمتر روی داده است، امری که البته چندان دور از انتظار هم نبود. زیرا آیتالله رئیسی از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم، همواره بر ارزیابی عملکرد مدیران تأکید کرده است. زیرا که مطابق اظهارات آیتالله رئیسی، آنچه اهمیت دارد و مبنای تصمیم گیریها و قضاوت است، تحولگرایی، رفع مشکلات مردم و پیشبرد طرحهای کلان دولت، بویژه در دو حوزه مسکن و اشتغال است.
از این رو، یک مأموریت مهم وزارت کشور در دولت سیزدهم، ارزیابی مستمر مدیران است و براساس گفته رئیس جمهور، این ارزیابیها به اطلاع خود مدیران هم رسیده و میرسد.
اشتغال و احیای واحدهای اقتصادی
در 17 ماه فعالیت دولت سیزدهم، و با پیگیریهای رئیس جمهور در سفرهای استانی، قریب به 2 هزار واحد صنعتی راکد، بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفتند. این امر به همراه افتتاح طرحهای کلان و خرد، مانند آنچه در سفر اخیر آیتالله رئیسی به خراسان جنوبی مشاهده شد، نشان دهنده پایان توقف روند توسعه کشور، به عنوان میراث دولت گذشته و آغاز دور جدید از گشایش و تکاپو در دوره جدید است. آنچه این امید را بیش از پیش تقویت میکند، مسألهای به نام ارزیابیهای مستمر مدیران است. به عبارت دیگر، شواهد گویای آن است که دولت سیزدهم، بر آن است تا همه توان مدیریتی و اجرایی کشور را در این مسیر بسیج کند. ارزیابی مستمر مدیران، باهدف بازتوانی مجموعه دولت، بویژه مدیران ارشد در استانها در همین راستا صورت میگیرد. از این رو است که میتوان جلسه امروز استانداران در حضور آیتالله رئیسی را بخشی از این برنامه ارزیابی کرد.
انتهای پیام/