شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left سیاست mdi-chevron-left آنچه باید بگوییم: سردار سلیمانی، رهبر مبارزه با تروریسم بازگشت

آنچه باید بگوییم: سردار سلیمانی، رهبر مبارزه با تروریسم

این روزها همزمان با سومین سالروز ترور شهید سردار سلیمانی در رسانه‌ها و تابلونوشته‌های خیابانی، مطالب زیادی درباره ویژگی‌های رفتاری ایشان، رشادت‌ها و افق فکری ایشان می‌بینیم. اما آنچه بیش از همه توجه مرا به خود جلب می‌کند، تغییرِ رویکرد رسانه‌های غربی درباره سردار و البته کم‌کاری ما در مقابله با آن است. این تغییر با شیب ملایمی از مدتی پیش از اقدام تروریستی امریکایی‌ها در به شهادت رساندن ایشان آغاز شد و ادامه دارد.
دانلود

روزنامه ایران: نخستین مواجهه من با پوشش یک رسانه بین‌المللی درباره سردار سلیمانی به آوریل سال 2012 بازمی‌گردد که در آن روزنامه وال‌استریت ژورنال با اشاره به شرایط سوریه که تازه درگیر جنگ شده بود، از مردی نوشت که به گفته آنان با اقدامات امریکا در خاورمیانه مقابله می‌کرد.
سپتامبر 2013 یادداشت پر سر و صدای نیویورکر با تیتر معروفش منتشر شد: فرمانده‌ای در سایه. در آن یادداشت آمده بود کسی که به ‌واقع در حال بازطراحی خاورمیانه و گرداننده سوریه است، سردار سلیمانی است.
نکته جالب آنکه تا آن زمان حتی بسیاری از ایرانیان هم سردار را نمی‌شناختند. نقطه عطف ماجرا سال 2014 بود که گروه تروریستی داعش رسماً خلافت خودخوانده خود را اعلام کرد؛ داعشی که مدت‌ها بود سایه وحشت آن بر دنیا افتاده بود. در همان زمان فایننشال تایمز درباره سردار سلیمانی نوشت، «آیا این مرد می‌تواند داعش را نابود کند؟» نیوزویک نوشت «سردار سلیمانی ابتدا با امریکا جنگید و حالا داعش را در هم می‌کوبد». فارن پالیسی هم به سردار سلیمانی لقب شوالیه تاریکی داد اما در کنار همه ادعاها و اتهام‌زنی‌ها، نتوانست از نقش پررنگ و مهم ایشان در مبارزه علیه داعش ننویسد. اوایل مارس ۲۰۱۵، بی‌بی‌سی از سردار سلیمانی به‌عنوان ستاره در حال ظهور یاد و به نماهنگی اشاره کرد که به‌تازگی از سوی جنبش نجباء عراق در ستایش نقش پررنگ سردار سلیمانی در مبارزه با تروریسم منتشر شده بود.
پس از سال‌ها مبارزه نفسگیر در عراق و سوریه، در نهایت سردار سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران خطاب به رهبر معظم انقلاب نامه‌ای نوشت و در آن از پایان کار حکومت داعش خبر داد. نقش ایران و سردار سلیمانی در جنگ علیه تروریسم و داعش به حدی واضح و پررنگ بود که هیچ رسانه‌ای نمی‌توانست آن را نادیده بگیرد. سردار سلیمانی به‌عنوان رهبر مبارزه با تروریسم در افکار عمومی شناخته می‌شد.
اما این روند به صورت تدریجی با کاهش تهدید بزرگ تروریست‌های داعش، تغییر کرد. دولت‌ها و رسانه‌های غربی حتی به آرشیو سخنرانی‌ها و رسانه‌های خودشان هم پایبند نماندند و تلاش کردند روایت را تحریف کنند و همین چهره‌ای را که همه به نقش پررنگ ایشان در مبارزه علیه تروریسم اذعان داشتند، به چهره‌ای «تروریست» بدل کنند. معمولاً هر زمان با چنین تحریف حقایقی مواجه هستیم، در پس آن شاهد مشروع‌سازی برای آغاز جنگ یا اقدام غیرقانونی دیگری چون ترور هستیم. اتفاقی که این بار هم افتاد و امریکا با اقدام تروریستی خود در به شهادت رساندن یک مقام رسمی ایرانی آن هم در کشوری دیگر، به همه قوانین بین‌المللی دهن‌کجی کرد.
هرچند روزهای وحشت از داعش هنوز در یاد مردم جهان مانده و البته تروریسم به شکل‌های مختلف همچنان هم ادامه دارد، اما با گذر زمان رسانه‌ها و دولتمردان غربی به این تحریف واقعیت دامن می‌زنند. زمان بسرعت در حال گذر است و هر یک روزی که می‌گذرد، کار برای نمایش حقیقت دشوارتر می‌شود. به‌نظر می‌رسد از حوزه رسانه‌ای بین‌الملل غافل شده‌ایم و کار روایت را به رسانه‌های جریان اصلی سپرده‌ایم. بهترین و دقیق‌ترین روایت برای مخاطب خارجی درباره سردار سلیمانی، معرفی ایشان به عنوان رهبر مبارزه با تروریسم است. در حالی که در فضای داخلی تلاش‌های گسترده‌ای برای نشان دادن چهره‌ای واقعی از سردار سلیمانی می‌شود، در فضای بین‌الملل رشته کار از دست ما خارج شده است. در کنار فعالیت رسانه‌ای در حوزه بین‌الملل، از نقش مهم وزارت امور خارجه نیز نمی‌توان غافل شد. سفرای ایران می‌توانند پررنگ‌ترین نقش را در معرفی چهره حقیقی ایران و سردار سلیمانی در مبارزه با تروریسم و اقناع عمومی شهروندان ایفا کنند.

انتهای پیام/

الهام عابدینیپژوهشگر روابط بین‌الملل
mdi-tag ترور شهید سردار سلیمانی mdi-tag تروریسم
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

۴۰ جراح اندونزیایی برای کار با سینا آموزش دیدند

mdi-calendar ۲۰ خرداد - ۲۰:۰۲

گفت‌وگوی تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای مکرون با رئیسی

mdi-calendar ۲۰ خرداد - ۱۸:۰۱

ایجاد ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم

mdi-calendar ۲۰ خرداد - ۱۵:۵۰

ساماندهی عملکرد سکوهای ارتباطی از سوداگری بازار مسکن جلوگیری می‌کند

mdi-calendar ۲۰ خرداد - ۱۵:۴۱
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
11428
mdi-shape سرویس
سیاست
mdi-calendar تاریخ انتشار
۱۰:۴۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-new-box تازه‌های سیاست آرشیو

توافق یا بازی رسانه‌ای؟

تخریب نماد اقتدار کشور توسط نماینده مجلس

سفر پُربار رئیس جمهور به تبریز

نشست سخنگوی دولت با جمعی از بانوان کارآفرین

گفت‌وگوی رئیسی با مکرون

در هیچ کشوری بیمارستان رایگان نساخته‌ایم

در جلسه شورای عالی مسکن چه گذشت؟

طرح مالیات بر سوداگری به مجلس برگشت

گفت‌وگو با کارشناس بین‌الملل

دیدار وزیر خارجه با مدرسین حوزه علمیه

آژانس اصول حرفه‌ای را رعایت کند

دستاوردی در دولت سیزدهم

بازگشایی کنسولگری ایران در جده

در سفر رئیسی به آذربایجان شرقی چه گذشت؟

روزهای امیدبخش ماشین‌سازی تبریز

پایان سلطه دلار در سه ماه آینده

«توافق موقت»؛ اسم رمز یک عملیات روانی

تکمیل پروژه‌ها در شمال‌غرب

مهار تورم در رشد تولید

بدرقه تا بهشت

پیروزی حقوقی دولت در یک شکایت

تخلفات بانک‌ها، عامل تورم

پیوستگی آذری‌ها به اسلام جداشدنی نیست

مردم سرزمین خوشه‌های طلایی میزبان رئیسی

به حاشیه راندن مدیران بی‌انگیزه قطعی است

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو