ایران پلاس: امروزه هستند گردشگران زیادی که از سراسر دنیا برای انجام این تفریح به چشماندازهای کوهستانی دیگر کشورها سفر میکنند تا بتوانند تجربه جذابتری را در طول زمستان بهدست آورند.
تاریخچه
در سال ۱۸۸۸ میلادی یک جوان نروژی به نام «فریدبوف نانسن» تصمیم گرفت که از جنوب جزیره گرینلند تا شمال آن را با اسکی کردن طی کند. وی موفق شد در مدت ۴۶ روز طول جزیرهای که مملو از یخ و برف بود را پشت سر بگذارد. این حرکت نانسن سبب شد اروپاییان به ورزش اسکی علاقهمند شوند. درست ۵ سال بعد از ماجرای نانسن نروژی، اولین مسابقات اروپایی ورزش اسکی در کشور آلمان برگزار شد.
با گسترش و راهاندازی پیستهای اسکی، مسیرهایی نیز برای اسکیسواران یا اسنوبوردسواران مشخص شد که بهعنوان مسیر اصلی حرکتی ورزشکاران شناخته شد. سپس تلهکابینها در پیستهای اسکی تعبیه شد. مناطق اسکی معمولاً دارای یک یا چند تلهکابین برای جا به جایی سریع اسکیبازان به بالای تپهها و اتصال مسیرهای مختلف به یکدیگر است. در ایستگاههای بزرگتر ممکن است از تلهکابین یا ترن هوایی برای حملونقل ورزشکاران در فواصل طولانیتر استفاده شود.
در این میان اسکی به شکلهای مختلفی میان طرفداران این ورزش توسعه یافت که یکی از آنها اسکی آلپاین است. این اسکی شامل عبور از مسیرهای مارپیچ کوچک، مارپیچ بزرگ، اسکی سرعت و اسکی ترکیبی است. اسکی آلپاین از معروفترین و بارزترین شاخههای اسکی به شمار میرود.
همانند اسکی روی چمن در رشته صحرانوردی رشتهای به نام رول اسکی وجود دارد که اسکی روی آسفالت است و در تابستان انجام میشود. این رشته مدتی است که وارد ایران شده است.
بهتر است با اسنوبورد هم آشنا شوید. این ورزش با یک تخته پهن انجام میشود که دو پا روی آن قرار میگیرد و میتوانید با این تخته روی برف سر بخورید و اگر تبحر کافی دارید، حرکات محیرالعقول هم انجام دهید.
تیمهای امدادی
نگران آسیب دیدن حین تفریح و ورزش در منطقه مشخص شده برای اسکی نباشید. این مناطق معمولاً دارای حداقل امکانات شامل کمکهای اولیه و نوعی خدمات گشت اسکی برای اطمینان از نجات اسکیبازان مجروح است. گشت اسکی مسئول اجرای قوانین، علامتگذاری مناطق خطرناک، بستن پیستها یا نواحی منفرد بر حسب شرایط و حذف (اخراج) شرکتکنندگان خطرآفرین از منطقه است.
اقامتگاههای پیست اسکی
برخی از پیستهای اسکی گزینههای اقامتی را در خود پیستها ارائه میدهند. پیستهای اسکی اغلب دارای فعالیتهای دیگری مانند سورتمهسواری با اسب، سورتمهسواری با سگ، اسکیت روی یخ، اسنوبوردسواری، شنا در فضای باز یا سرپوشیده و جکوزی، اتاقهای بازی و سرگرمیهای محلی همچون کلوب، سینما و تئاتر نیز هستند اما اغلب گردشگران به قصد چندین روز اسکی کردن، خود را به این اقامتگاهها میرسانند.
سالهاست که بهترین مکان اسکی رشته کوههای آلپ در فرانسه، ایتالیا و نروژ بوده که یکی از بهترین مقاصد گردشگری توریستهای دنیاست.
بهترین پیستهای اسکی در ایران
در ایران، پیستهایی برای علاقهمندان وجود دارد که میتوانید از امکاناتشان استفاده کنید و خاطرات خوبی از زمستان برای خود بسازید.
پیست دیزین، شمشک، توچال، آبعلی، دربند سر، خور در ساوجبلاغ، پولادکف در شیراز، فریدونشهردر اصفهان، خوشاکو در ارومیه، آلوارس در اردبیل، چلگرد در کوهرنگ چهارمحال بختیاری، نسار در بیجار کردستان، سهند در تبریز، پاپایی در زنجان، تاریک دره در همدان و سیرج در کرمان از جمله این مناطق است.
کدهای رفتاری هنگام اسکی کردن
آموزش اسکی را با مربی آغاز کنید.
قبل از شروع اسکی عضلات خود را گرم کنید تا مانع از پیچخوردگی و شکستگی شود.
در اسکی به رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از کلاه ایمنی و عینک توجه داشته باشید.
در پیست و در حین اسکی مراقب کودکان باشید.
اگر تبحر کافی در اسکی خارج از پیست ندارید، این کار را انجام ندهید.
به توصیههای مربیان در پیست توجه کنید.
وسایل و مدارک خود را در جیبهایی که زیپ دارند قرار دهید.
اگر قصد انجام حرکات نمایشی در پیست دارید، توجه داشته باشید که مزاحم بقیه نشوید.
بهتر است کوله کوچکی از کمکهای اولیه همراه خود داشته باشید.
نوشیدن مایعات گرم را فراموش نکنید.
انتهای پیام/