یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left اقتصاد mdi-chevron-left تثبیت اشتغال ۲۰ میلیون شاغل در پایان ۱۴۰۱ بازگشت

تثبیت اشتغال ۲۰ میلیون شاغل در پایان ۱۴۰۱

دانلود

روزنامه ایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد که وضعیت اشتغال از زمستان سال 1400 تا زمستان سال 1401، دارای بیشترین پایداری بوده و اغلب شاغلان در شغلشان تثبیت شده‌اند.
جریان نیروی کار از زمستان سال 1400 تا زمستان سال 1401، این روایت را بازگو می‌کند که بیش از 20 میلیون شاغل در زمستان 1400، شغل خود را در زمستان سال 1401 حفظ کرده‌اند. به‌عبارتی براساس این داده‌ها از جابه‌جایی نیروی کار، در پایان سال 1401، 20 میلیون شاغل از پایداری اشتغال برخوردار شده‌اند.
همچنین بر اساس نتایج داده‌ها از جابه‌جایی نیروی کار از زمستان سال 1400 تا زمستان سال 1401، نسبت بیکاری کاهشی و نسبت اشتغال افزایشی بوده است. به معنای دیگر در پایان سال 1401، اشتغال روند افزایشی به خود گرفته و در مقابل این نرخ بیکاری است که با روند نزولی مواجه بوده است. بنابر داده‌های مرکز آمار ایران، تعداد بیکاران در سال 1400، 2 میلیون و 409 هزار و 142 نفر بوده که بیشترین درصد جابه‌جایی رادر سال 1401 داشته است. به‌طوری که 36.7 درصد بیکاران از زمستان 1400 تا زمستان 1401، شاغل شده‌اند. بدین ترتیب از مجموع 2 میلیون و 409 هزار و 142 بیکار، 884 هزار و 155 بیکار توانسته‌اند در سال 1401 شغل به‌دست بیاورند.
در همین حال، 86.1 درصد از شاغلان زمستان سال 1400 در زمستان 1401 شغل خود را حفظ کرده‌اند. به‌عبارتی در سال 1401 از مجموع 23 میلیون و 173 هزار و 759 شاغل در زمستان سال 1400، 19 میلیون و 952 هزار و 606 نفر در زمستان سال 1401 شغل خود را حفظ کرده‌اند. بنابراین، بیکاری در بین این دو دوره بی‌ثبات‌ترین وضع فعالیت را داشته و درعین حال اشتغال بیشترین ماندگاری را به‌خود اختصاص داده است. 13.9 درصد از شاغلان از زمستان 1400 تا زمستان 1401 یا بیکار شده‌اند یا به جمع جمعیت غیرفعال اضافه شده‌اند. 3.3 درصد از شاغلان از زمستان سال 1400 تا زمستان 1401 بیکار شده‌اند و تعداد آنها 764 هزار و 737 نفر بوده است. در همین بازه زمانی 10 درصد از شاغلان به جمعیت غیرفعال کشور افزوده شده‌اند. به معنای دیگر 2 میلیون و 456 هزار و 418 نفر از شاغلان از زمستان سال 1400 تا زمستان 1401 شغل خود را از دست داده و دیگر تمایلی به یافتن شغل ندارند.
بر پایه جریان نیروی کار از زمستان سال 1400 تا زمستان سال 1401، 6.4 درصد از جمعیت غیرفعال موفق به یافتن کار شده و شاغل شده‌اند. این تعداد افراد در حدود 2 میلیون و 416 هزار و 69 نفر می‌شوند. در همین حال از زمستان سال 1400 تا زمستان سال 1401، سهم بیکاران 39 درصد بوده است. از 2 میلیون و 409 هزار و 142 بیکار در این بازه زمانی، علاوه بر خروج بیش از 884 هزار بیکار از جمعیت بیکار و شاغل شدن آنها، 24.3 درصد از بیکاران نیز دیگر تمایلی برای یافتن کار نداشتند و به جمعیت غیرفعال اضافه شده‌اند. به‌عبارتی بیش از 585 هزار و 421 بیکار تمایلی به یافتن کار نداشته‌اند.
اما از طرفی حدود 41 هزار نفر از جمعیت غیرفعال از زمستان 1400 تا زمستان 1401 تمایل خود را برای یافتن کار ابراز کرده و بنابراین به جمعیت بیکار کشور اضافه شده‌اند. بر پایه داده‌های جریان نیروی کار از زمستان سال 1400 تا زمستان سال 1401، سهم شاغلان با 0.1 درصد رشد به 36.9 درصد افزایش یافت و نرخ بیکاری نیز با 0.1 درصد کاهش به 3.7 درصد رسید. جمعیت غیرفعال نیز از زمستان سال 1400 تا زمستان 1401 نیز بدون تغییر ماند و همان سهم 59.4 درصدی خود را حفظ کرد. بدین ترتیب بیشترین ماندگاری در وضع فعالیت در حوزه اشتغال صورت گرفت و مقدار آن 86.1 درصد بوده است.
بازار کار با استفاده از آمار جمعیت فعال، سطح اشتغال و نرخ بیکاری مورد مطالعه قرار می‌گیرد. مقایسه این شاخص‌ها در زمان‌های مختلف، تغییرات بازار کار را در طول بازه زمانی نشان می‌دهد.
اما جابه‌جایی‌هایی که در داخل این مقاطع زمانی رخ می‌دهد با این شاخص‌ها مشخص نمی‌شود. بنابراین داده‌های جریان نیروی کار همه تغییراتی که ممکن است داده‌های مقاطع زمانی نشان ندهند را پوشش می‌دهد.
بر پایه اعلام مرکز آمار از تغییرات شاخص‌های بازار کار در زمستان سال گذشته، نرخ مشارکت اقتصادی نسبت به همین مدت از 4/40 درصد به 40.5 درصد افزایش یافت و سیگنال مثبتی به بازار کار نشان داد. در همین مدت اشتغال با افزایش 262 هزار نفری مواجه شد.

انتهای پیام/

mdi-tag اشتغال mdi-tag شاغل mdi-tag بازار کار
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

ایجاد ۷ هزار طرح اشتغالزایی جایگزین کولبری در سه استان کشور

mdi-calendar ۰۳ مهر - ۱۹:۰۰

«ایران» از جزئیات شاخص‌های اشتغال گزارش می‌دهد

کاهش بیکاری و افزایش اشتغال در بهار ۱۴۰۲

mdi-calendar ۲۱ شهریور - ۰۲:۱۸

روند صعودی اشتغال‌پذیری زنان در بخش صنعت ادامه یافت

رشد اشتغال زنان با افزایش تقاضای مؤثر

mdi-calendar ۱۸ شهریور - ۰۲:۴۰

سبزپوش شدن اشتغالزایی کشاورزی در دولت سیزدهم

mdi-calendar ۱۳ شهریور - ۱۰:۰۴
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
29459
mdi-shape سرویس
اقتصاد
mdi-calendar تاریخ انتشار
۰۳:۰۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-new-box تازه‌های اقتصاد آرشیو

قیمت سکه وارد کانال ۳۸ میلیون تومان شد

متقی نیا سرپرست بانک کشاورزی شد

کاهش ۱٫۱ درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته

برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو با حضور ۳ هزار تاجر خارجی

تشکیل ستاد مدیریت سیلاب در وزارت نیرو

توسعه میادین نفتی و ثروت‌آفرینی سالانه ۱۵ میلیارد دلار

قیمت گوشت در بهار ۱۴۰۳ بهبور می‌یابد

هجوم سیلاب به غرب ایران پیش‌بینی می‌شود

شاخص بورس ۱۲۰۰۰ واحد رشد کرد

نرخ حق‌الوکاله بانک پارسیان در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

کاهش درآمد نفتی روسیه

بازرس کل از شرکت توزیع برق تهران بزرگ سرزده بازدید کرد

قاچاق پوشاک زیرپوست شهر به حیات خود ادامه می‌دهد

مشکل حقوق پایان سال معلمان با مجوز سران قوا حل می‌شود

ثبات قیمت دلار در معاملات مرکز مبادله

قیمت بیت‌کوین سقوط کرد

جزئیات حراج امروز سکه طلا در مرکز مبادله اعلام شد

بارش گسترده باران و برف در ۱۴ استان کشور

رشد شاخص توسعه انسانی پس از ۴ سال

راه‌اندازی دو خط جدید دریایی به عراق و کویت در نوروز

حرکت رو به رشد اقتصاد نفتی و غیرنفتی در ۹ ماه

نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۳ مشخص شد

۴۷۷٫۳ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما عرضه شد

معامله ۱۵۰ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله ایران

۱۳ میلیارد دلار قرارداد نفتی امضا می‌شود

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو