کاتالیست RCD ساخت ایران روز چهارشنبه طی آیینی در شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند رونمایی شد.
به گزارش ایران آنلاین، مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند در این آئین گفت: این کاتالیست برای اولین بار در ایران در واحد تصفیه هیدروژنی باقیمانده سنگین با ظرفیت ۶۹ هزار بشکه در روز به منظور کاهش میزان گوگرد، نیتروژن و فلزات موجود در محصول انتهای برجهای تقطیر اتمسفریک و خلا طراحی و ساخته شد و در واقع با ساخت این واحد، زمینه لازم برای تبدیل نفت کوره سنگین به بنزین و محصولات سبکتر فراهم شد.
گوگرد زدایی بنزین از سرویس خارج میشد و در نتیجه کاهش تولید بنزین به میزان هشت میلیون لیتر در روز، گاز مایع به میزان ۱۵۰۰ تن در روز و پروپیلن به میزان ۱۵۰۰ تن در روز و پروپیلن به میزان ۵۰۰ تن در روز را به دنبال داشت و در مجموع روزانه حدود ۲ میلیون یورو از سود آوری پالایشگاه کاسته شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند گفت: عدم وابستگی به تامین این کاتالیست ضمن ایجاد فضای اطمینان برای تولید مستمر، دیگر شرکت های پالایشی نظیر اصفهان و همچنین شرکت های پتروپالایشی در دست احداث، از این واحد بهره مند خواهند شد.
رجبی افزود: با توجه به این که کاتالیست واحد RCD جزء کالاهای استراتژیک در عرصه صنعت پالایش نفت کشور می باشد و نقش به سزایی در کیفیت و کمیت تولید بنزین دارد، لذا در شرایط اعمال تحریم های ظالمانه علیه کشورمان، فرآیند بومی سازی کاتالیست، علاوه بر در دسترس قرار دادن و کاهش هزینه های جانبی تامین کاتالیست در مقایسه با منابع تامین کننده خارجی، باعث جلوگیری از خروج ارز، ایجاد ارزش افزوده، افزایش بهره وری و کارآفرینی در کشور شده است.
وی ادامه داد: تامین کاتالیست RCD با استفاده از ظرفیت داخلی در مقایسه با مشابه خارجی، طبق آخرین قراردادهای جاری و در دست اقدام شرکت متبوع، موجب جلوگیری از خروج سالانه هشت میلیون و ۵۱۰ هزار یورو از کشور شده است.
شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) تولیدکننده بنزین یورو ۴ و یکی از مهمترین پالایشگاه های نفت کشور است که بهعنوان بزرگترین پالایشگاه تک واحدی ایران در سال ۱۳۷۲ با ظرفیت اسمی ۱۵۰ هزار بشکه در روز راهاندازی شد.
این شرکت نخستین پالایشگاهی است که کار مطالعه و عملیات اجرای آن بعد از انقلاب اسلامی و در نخستین سال بعد از جنگ تحمیلی آغاز شد.
ظرفیت این پالایشگاه پس از مدتی با تلاش و کوشش نیروهای متعهد و متخصص به ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید.
انتهای پیام/