شنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left فرهنگ mdi-chevron-left وزارت فرهنگ آمادگی بازنمایی شخصیت مرحوم دباغ را دارد بازگشت

اسماعیلی:

وزارت فرهنگ آمادگی بازنمایی شخصیت مرحوم دباغ را دارد

دانلود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آمادگی این نهاد برای بازنمایی شخصیت مرحوم مرضیه حدیدچی (طاهره دباغ) گفت: وی نیازی به معرفی ما ندارد و ما نیازمند شناسایی ویژگی‌های شخصیتی این بانوی انقلابی هستیم.

به گزارش ایران آن‌لاین، نخستین نشست شورای سیاستگذاری کنگره ملی بانوی انقلابی مرضیه حدیدچی (طاهره دباغ) دوشنبه- ۲۹ آبان ماه- با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و انسیه خزعلی معاون رییس‌جمهور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب (س) و گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع حرم، شهدای سلامت و امنیت اظهارداشت: اینکه رهبر معظم انقلاب در دومین کنگره شهدای استان همدان به‌ طور کامل از شخصیت خانم دباغ صحبت کردند موجب خوشحالی بود چرا که با حضور فرماندهان بزرگ همدان اینکه رهبر انقلاب اینطور جامع از شخصیت خانم دباغ صحبت کردند مورد توجه بود.

اسماعیلی با تاکید بر بازنمایی ظرفیت های این بانوی انقلابی گفت: در وزارت فرهنگ آماده تعامل در زمینه فعالیت‌ها پیرامون بازنمایی شخصیت این بانوی انقلابی هستیم.

وی لزوم توجه به بُعد ملی و بین‌المللی این رویداد را متذکر شده و تاکید کرد: ضمن توجه به گسترش بعد ملی و بین‌المللی این رویداد باید به رایزنی‌های فرهنگی در این زمینه توجه داشت و مورد اهتمام قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ساخت فیلم سینمایی از شخصیت خانم دباغ پیشنهاد شده که در حال پیگیری آن هستیم.

اسماعیلی با اشاره به ماجرای انتخاب خانم دباغ از طرف امام خمینی (ره) برای ابلاغ پیام ایشان در گروه اعزامی به شوروی گفت: این موضوع که امام خمینی (ره) این بانو را برای این امر انتخاب کردند نیاز به رمزگشایی دارد و باید این ظرفیت ها به نسل امروز معرفی شود.

وی توجه به بعد فرمانبری پیش از فرماندهی در شخصیت خانم دباغ را مورد تاکید قرار داد و افزود: اینکه خانم دباغ فرمانبری کرده تا فرمانده شده و ابتدا فرمانبر پدر را به عهده گرفتند تا فرماندهی سپاه پاسداران بر عهده این شخصیت انقلابی قرار بگیرد امری قابل توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: همچنین در زمینه سیاستگذاری کنگره ملی این بانوی انقلابی هم گفت: تغییرات ناظر به شرایط با حفظ چارچوب‌های اصلی صورت گیرد و کنگره ها ادامه دار باشد.

همچنین در این نشست، حجت‌الاسلام حبیب‌اله شعبانی موثقی نماینده ولی‌فقیه در استان همدان در مورد قابلیت الگو بودن شخصیت خانم دباغ گفت: باید با معرفی الگوهایی مثل خانم دباغ، مسیر حرکت ایشان را قابل دست یافتن نشان دهیم.

وی افزود: در معرفی الگوها هم باید این مشخصه در نظر گرفته شود که این شخصیت قابل دست یافتن است و تمام زنان می‌توانند با قابلیت های متفاوت به این درجه برسند اما خطوط کلی همان است که برای همه قابل دسترسی است.

گنجینه‌هایی مانند خانم دباغ کم نیستند، اما مغفول مانده‌اند

انسیه خزعلی معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره شخصیت مرضیه دباغ اظهارداشت: امثال این‌گنجینه ها کم نبودند اما بعضا مغفول مانده‌اند خانم دباغ الگوهایی مانند حضرت زهرا (س) و حضرت خدیجه (س) داشتند.

وی درباره اهمیت پرداختن به شخصیت این بانو افزود: بزرگداشت خانم دباغ، در واقع پرداختن به همه ابعاد شخصیتی این بانوی انقلابی است.

خزعلی بیان کرد: خانم دباغ در عین ایفای نقش مادری نقش‌های دیگر اجتماعی از جمله فرماندهی سپاه را برعهده داشتند اینگونه بزرگداشت‌ها باید نگاهی باز و آینده‌نگر به ما بدهد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در اهمیت نقش زنان در جامعه بیان کرد: زمانی که صحبت از حضور زنان می‌شود اینطور مطرح می‌کنند که مردان هستند و چه لزومی به حضور زنان است اما زمان انقلاب امام خمینی (ره) بعد از ماجرای تحویل نامه امام به گورباچف درباره خانم دباغ از تعبیر سفیر استفاده کردند و این نشانه اهمیت نقش زنان و توجه امام خمینی به این گروه است.

مرضیه فرمان‌بر مرضیه فرمانده را ساخت

عاطفه خادمی مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ درباره بسترهایی که موجب ظهور شخصیتی مانند خانم دباغ شده است‌، گفت: توجه به محوریت گفتمان انقلاباست که باعث ظهور امثال خانم دباغ شد. توجه به نقش مردان در این مسیر و اینکه بناست چه تصویری از خانم منتشر شود بسیار با اهمیت است.

وی افزود: این مرضیه فرمانبر بود که مرضیه فرمانده را ساخت، بسترهایی که چنین زنان اثرگذاری را ساخته باید مورد توجه قرار گیرد و نباید از آنها غافل شد.

فرزند مرضیه دباغ: خانم دباغ خروجی اسلام ناب محمدی است

رضوانه میرزا دباغ فرزند مرضیه حدیدچی دباغ درباره نقش خانواده در رشد شخصیتی وی اظهارداشت: نقش پدر و خانواده خانم دباغ بسیار قابل ملاحظه است. پدر ایشان همواره خانم دباغ را به دشمن شناسی توصیه می‌کردند و نقش همسر خانم دباغ هم در شخصیت ایشان بسیار مهم بود و هم کفو بودن پدرم و مادرم کلید اصلی رابطه ایشان بود که منتج به اثرگذاری خانم دباغ شد.

وی افزود: خانم دباغ خروجی اسلام ناب محمدی است، خانم دباغ هر جا نیاز بود حاضر می‌شدند و خدمت رسانی می‌کردند.

علی‌ آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مرضیه دباغ گفت: شخصیت مرضیه دباغ مثال زدنی است این بانوی انقلابی هم در عرصه خانواده و هم در زمینه فعالیت‌های اجتماعی حضور موثر داشتند و هیچکدام از این فعالیت‌ها، مانعی برای فعالیت دیگر نبود.

وی افزود: مادران و همسران شهدا مثل خانم دباغ ظرفیت‌هایی دارند که باید شناخته و به آن پرداخته شود و احیای نهضت زنان مسلمان در این زمینه کلید بخورد و ما آماده تعامل در این زمینه هستیم.

همچنین در این نشست حجت‌الاسلام حبیب‌الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان همدان و اعضای شورای سیاستگذاری کنگره ملی مرضیه حدیدچی دباغ در این نشست حاضر و نظرت و پیشنهادهای خود را ارائه کردند.

در پایان این نشست با اهدای یک نسخه خطی و نفیس از قرآن کریم به فرزند مرضیه حدیدچی از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد سال‌ها فعالیت انقلابی این بانوی مبارز گرامی‌ داشته شد.

مرضیه حدیدچی (۱۳۱۸ – ۲۷ آبان ۱۳۹۵) که با نام طاهره دباغ نیز شناخته می‌شود، نخستین و تنها فرمانده زن سپاه بود که در زمان حکومت پهلوی زندانی ساواک و در دوران تبعید امام خمینی(ره) در پاریس محافظ شخصی خانواده ایشان شد.

مرحومه دباغ پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، از بنیان‌گذاران سپاه پاسداران بود و سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی را هم در کارنامه خود داشت.

انتهای پیام/

mdi-tag وزیر فرهنگ mdi-tag مرضیه دباغ mdi-tag زن
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

انتسار ویرایش جدید کتاب «روش، گرایش و قواعد تفسیری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی)»

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۲۰:۲۷

انتشار فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی هنری «اتقان»

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۵:۵۱

«مهمونی» به آنتن نوروزی می‌رسد؟

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۴:۴۰

«ایران آنلاین» بررسی می‌کند؛

دست باز مخاطب برای اکران نوروزی ۱۴۰۳

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۶:۳۹
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
33420
mdi-shape سرویس
فرهنگ
mdi-calendar تاریخ انتشار
۱۸:۱۶:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-copyright مرجع
ایرنا
mdi-new-box تازه‌های فرهنگ آرشیو

انتسار ویرایش جدید کتاب «روش، گرایش و قواعد تفسیری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی)»

دست باز مخاطب برای اکران نوروزی ۱۴۰۳

انتشار فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی هنری «اتقان»

«مهمونی» به آنتن نوروزی می‌رسد؟

فصل سوم «پدرخوانده» ساخته شد

«سطرهای ناخوانده» به کیوسک‌های مطبوعاتی رسید

لزوم تصویب قانون کپی‌رایت بازی‌های رایانه‌ای در برنامه هفتم توسعه

کتابت دومین قرآن بزرگ پارچه‌ای جهان

بارگذاری اطلاعات ۴۰۰۰ دانشجوی شهید در فضای دیجیتال

پیشرفت ۵۹ درصدی شبکه ملی اطلاعات

چند پیشنهاد نوروزی برای کتاب‌دوستان

جواد مانی درگذشت + سوابق

استفاده از «جلوه‌های فرهنگی» نقطه قوت صنعت انیمیشن در ایران

پخش ویژه‌برنامه ادبی «بهار آینه» از شبکه کتاب

فرش «تخت جمشید» در معرض نمایش برای عموم قرار گرفت

انتخاب هیئت رئیسه و مدیرعامل جدید انجمن سواد رسانه‌ای ایران

رونمایی از پوستر نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

بازدید میلیونی زائران راهیان نور از یادمان‌های دفاع مقدس

آیین‌های رمضان در سفرنامه‌های سیاحان جهان

نگاهی به برترین فیلم‌های سال سینمای جهان در گزارش امروز ایران

رهاورد همایش تالش در آیینه تاریخ و فرهنگ ایران

آخرین وضعیت رضا داودنژاد از زبان پدرش

علی رغم تفاوت سلیقه، اصحاب رسانه در انتخابات دست به دست هم دادند

پخش ۶۳ فیلم سینمایی و تلویزیونی در روزهای پایانی سال

اخطار جدی به سایت‌های فروش خدمات سفر

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو