سه‌شنبه، ۰۳ تیر ۱۴۰۴ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left فرهنگ mdi-chevron-left باید بدانیم رسالت تئاتر چیست بازگشت

کارگردان «جامپ کات»؛

باید بدانیم رسالت تئاتر چیست

کارگردان «جامپ کات» گفت: دلیل استفاده از سلبریتی‌ها در تئاتر که چند سالی است باب شده صرفا برای پر کردن گیشه است درحالی که باید دید ذائقه مردم چیست و آنها چه می‌خواهند هرچند آثاری هم که در آنها سلبریتی‌ها حضور داشتند در گیشه خیلی موفق نبودند.
دانلود

به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، حامد نصرآبادیان درباره بازگشت دوباره سلبریتی‌ها به عرصه تئاتر و رونق به این هنر اظهار داشت: باید بدانیم رسالت تئاتر چیست. اگر رسالت تئاتر ایجاد آگاهی در سطح جامعه است، صرفا این کار با یک سلبریتی انجام نمی‌شود. بلکه با یک فرم، محتوا، قصه و کارگردانی خوب اتفاق می‌افتد. حال ممکن است بازیگر نمایش، یک ناشنوا و یا دانشجوی تئاتر باشد. خود قصه است که باید هدایت کننده باشد.

اگر رسالت تئاتر ایجاد آگاهی در سطح جامعه است، صرفا این کار با یک سلبریتی انجام نمی‌شود

وی تصریح کرد: یکی از کارهایی که حداقل جامپ کات کرد این بود که توانست تا حدودی ذائقه مخاطب را تغییر بدهد و به او یادآوری کند که آمده‌ای تئاتر ببینی. حداقل مجاب شوند ۴۰ دقیقه صحبتی را نشوند و تمام دیالوگ‌ها و کنش و واکنش‌ها را ببینند.

نصرآبادیان درباره پروسه تمرین تا اجرای جامپ کات هم گفت: از نوشتن متن تا تمرینات با گروه قبلی، یک سال کار کردیم اما با این گروه جدید نزدیک به دو ماه تمرین داشتیم و برخی از بازیگران جابه جا شدند.

۵ بازیگر سمبل ۵ قاره

وی درباره چند زبانه بودن کار هم گفت: اولین کار با این فرم در سال ۱۳۸۱ در تالار وحدت توسط گروه سربازان صلح از همان سال اجرا شد و عمدتا کارها با محور بدن و فیزیکال بود. اما به سبب این که ۵ بازیگر را انتخاب کردیم که هر کدام سمبلی از ۵ قاره باشد سعی کردیم از ۵ زبان فارسی، انگلیسی، فرانسوی، ترکی استانبولی و زبان اشاره استفاده کنیم.

کارگردان جامپ کات درباره داستان نمایش خاطرنشان کرد: قصه‌ مرتبط به جنگ امروز جهان است و متاسفانه نه مرز و نه زبان می‌شناسد و تاریخ و جفرافیا هم ندارد و همه را درگیر کرده است. در وهله اول سعی کردیم از زبان بدن استفاده کنیم و اگر دیالوگی باشد به گوشه هایی از زبان کشورهای جهان هم اشاره کنیم.

وی در این باره که آیا به فروش مورد نظر هم رسیده است گفت: اگر تئاتر حمایت شود قطعا خود هنرمند به فکر فروش نیست. خصوصا من که دغدغه صلح دارم و حس می کنم نباید آن را فروخت بلکه باید هدیه داد. اما به شرط این که از جایی، منبعی، مرکزی، نهادی و تشکلی حمایت‌های اولیه صورت گیرد.

بچه هایی که برای تئاتر کار می کنند هیچ وقت به فکر بازگشت مالی نیستند

این کارگردان تئاتر افزود: حمایت های اولیه ما هم در حد اجاره بهای سالن و هزینه تبلیغات است. بچه هایی که برای تئاتر کار می کنند هیچ وقت به فکر بازگشت مالی نیستند چون به ما یاد داده اند که نباید به فکر پول باشیم. اما اگر می شد به این بخش هم توجهی اعم از دولتی و خصوصی شود خیالمان راحت تر است.

حمایت اگر نمی شویم ممیزی‌ها را کم کنند

وی درباره افزایش اجاره بهای سالن‌ها و دیگر مشکلات تئاتر گفت: به غیر از هزینه های اقتصادی که برای حمایت سالن و تولید وجود دارد بخش دیگر حمایت و نظارت است. حمایت اگر نمی شویم ممیزی های مرسوم را کم کنند. ما خطوط قرمز را سالهاست می شناسیم و می دانیم تا کجا باید پیش برویم و بیشتر مراقب ادامه مسیر در میان خودمان و زندگی مان هستیم.

سالن‌های تئاتر تهران پاسخگوی نیازها نیست

محسن حجت‌نژاد مدیر تولید نمایش جامپ کات هم گفت: با توجه به اجراهای پیاپی و تنظیم ساعت‌ها و زمانی که برای چیدن صحنه و ادای حق مطلب لازم است، امکانات موجود در سالن‌های نمایش وجود ندارد.

بزرگترین معضل نبود اسپانسر برای اجراهای تئاتر است

وی افزود: بزرگترین معضل نبود حامی مالی برای اجراهای تئاتر است. بیشترین هزینه برای بخش فنی تئاتر است و شاید ۷۰ درصد هزینه‌ها را با خود اختصاص می‌دهد و در این میان بازیگران تئاتر عایدی آنچنانی ندارند. تئاتر و قشر تئاتر مظلوم هستند.

حجت‌نژاد گفت: تئاترها نیازمند یک حامی مالی و پشتوانه قوی هستند تا مردم هم استقبال کنند و لازم است کسانی هم که علاقه دارند پشت این صنعت را بگیرند. تئاترهای خوب زیاد داریم و زیباتر اجرا می‌شوند.

دیدن بچه‌های جنگ اشکم را درآورد

همچنین اشکان آبگون صداگذار جامپ کات که تجربه بازیگری و کارگردانی هم دارد، گفت: از آنجایی که ورود به عرصه بازیگری و کارگردانی خیلی سخت است در ابتدا به حرفه پدری‌ام یعنی صدابرداری و صداگذاری روی آوردم و در کنار آن تدوین آموختم و این به من کمک کرد و برای کار کردن نگاه متفاوتی پیدا کردم.

وی افزود: در این نمایش به دنبال پیشنهادی که از سوی کارگردان داشتم وارد کار شدم و با دیدن دغدغه کارگردان کار کردن برایم لذت بخش شد و بدون فکر کردن آن را قبول کردم.

آبگون درباره فیلمی که در جریان نمایش پخش می شود، گفت: ویدئویی که برای کار لازم داشتیم اصلا پیدا نمی‌شد. برای جامپ کات از فیلم‌های قدیمی مربوط به جنگ جهانی، فیلمی از یک مستند درباره کودکان جنگ که در خصوص کودکان آفریقایی است استفاده کردم.

وی افزود: در نهایت به تصویری رسیدیم که خیلی وحشتناک بود. مدرسه خراب شده‌ای را در اوکراین نشان می‌داد که دختر بچه‌ای جلوی این خرابه‌ها ایستاده بود و این صحنه اشکم را درآورد. صحنه‌های تاثیرگذار زیادی داشتیم که امکان درج آن در فیلم نبود.

آبگون گفت: من جامپ کات را برای دغدغه اش که به دنبال صدای صلح است انتخاب کردم که بیش از صدای جنگ، صدای صلح را با خود به همراه دارد.

انتهای پیام/

mdi-tag کارگردان جامپ کات mdi-tag تئاتر
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

انتسار ویرایش جدید کتاب «روش، گرایش و قواعد تفسیری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی)»

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۲۰:۲۷

انتشار فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی هنری «اتقان»

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۵:۵۱

«مهمونی» به آنتن نوروزی می‌رسد؟

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۴:۴۰

«ایران آنلاین» بررسی می‌کند؛

دست باز مخاطب برای اکران نوروزی ۱۴۰۳

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۶:۳۹
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
35585
mdi-shape سرویس
فرهنگ
mdi-calendar تاریخ انتشار
۱۲:۳۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
mdi-copyright مرجع
ایرنا
mdi-new-box تازه‌های فرهنگ آرشیو

انتسار ویرایش جدید کتاب «روش، گرایش و قواعد تفسیری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی)»

دست باز مخاطب برای اکران نوروزی ۱۴۰۳

انتشار فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی هنری «اتقان»

«مهمونی» به آنتن نوروزی می‌رسد؟

فصل سوم «پدرخوانده» ساخته شد

«سطرهای ناخوانده» به کیوسک‌های مطبوعاتی رسید

لزوم تصویب قانون کپی‌رایت بازی‌های رایانه‌ای در برنامه هفتم توسعه

کتابت دومین قرآن بزرگ پارچه‌ای جهان

بارگذاری اطلاعات ۴۰۰۰ دانشجوی شهید در فضای دیجیتال

پیشرفت ۵۹ درصدی شبکه ملی اطلاعات

چند پیشنهاد نوروزی برای کتاب‌دوستان

جواد مانی درگذشت + سوابق

استفاده از «جلوه‌های فرهنگی» نقطه قوت صنعت انیمیشن در ایران

پخش ویژه‌برنامه ادبی «بهار آینه» از شبکه کتاب

فرش «تخت جمشید» در معرض نمایش برای عموم قرار گرفت

انتخاب هیئت رئیسه و مدیرعامل جدید انجمن سواد رسانه‌ای ایران

رونمایی از پوستر نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

بازدید میلیونی زائران راهیان نور از یادمان‌های دفاع مقدس

آیین‌های رمضان در سفرنامه‌های سیاحان جهان

نگاهی به برترین فیلم‌های سال سینمای جهان در گزارش امروز ایران

رهاورد همایش تالش در آیینه تاریخ و فرهنگ ایران

آخرین وضعیت رضا داودنژاد از زبان پدرش

علی رغم تفاوت سلیقه، اصحاب رسانه در انتخابات دست به دست هم دادند

پخش ۶۳ فیلم سینمایی و تلویزیونی در روزهای پایانی سال

اخطار جدی به سایت‌های فروش خدمات سفر

{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو