مشکلات گیربکس لیفان ایکس 50 را بیشتر بشناسید
لیفان ایکس 50 را میتوان نسخه کوچکتر لیفان ایکس 60 دانست که بیشتر از یک کراساوور، در درسته خودروهای هاچبک قرار میگیرد. این خودرو در دو نسخه به بازار عرضه شد که این نسخهها از نظر ظاهری و موتور هیچ تفاوتی با هم نداشتند. در عین حال، در بخش فنی، ضعف رایج گیربکس قبلی لیفان ایکس 50 برطرف شده است. به طور کلی، گیربکس لیفان ایکس 50 مشکلات خاصی ندارد و تنها باید در نگهداری آن دقت کنید. در غیر این صورت، این احتمال وجود دارد که جعبهدنده این خودرو با مشکلات مختلفی مواجه شود. در این مطلب با مشکلات رایج گیربکس لیفان x50 آشنا میشویم.
لیفان ایکس 50؛ کپی اما نه برابر اصل آلفا رومئو جولیتا
زمانی که لیفان ایکس 60 به بازار معرفی شد، به دلیل قیمت مناسب، ظاهر جذاب و امکانات خوب توانست بسیار محبوب ظاهر شود. کرمان موتور هم تصمیم گرفت نسخه کوچکتر این خودرو را به بازار عرضه کند که همان لیفان ایکس 50 است. در واقع، لیفان ایکس 50 با هدف رقابت با خودروهایی مانند ساندرو و ال نود به بازار عرضه شد.
شاید لیفان ایکس 50 از نظر فنی و همینطور کیفیت ادوات کابین چندان حرفی در مقابل 206 و ساندرو نداشت، اما از نظر ظاهری، امکانات و تکنولوژی، برتری کاملا با این خودرو بود. به عنوان مثال، لیفان ایکس 50 از گیربکس سی وی تی استفاده میکند، کلاستر یا همان صفحه کیلومتر دیجیتالی دارد و همچنین امکاناتی مانند سانروف را ارائه میدهد. این در حالی است که رقبای این خودرو چنین امکاناتی ندارند.
لیفان در بخش طراحی عقب خودروی ایکس 50 تلاش کرده است تا این خودرو را به عنوان نسخهای کپی شده از آلفا رومئو جولیتا تبدیل کند. این موضوع بیشتر از قسمت و بخش دیگری در طراحی چراغها خود را نشان میدهد. به همین خاطر، به این خودرو میتوان لقب کپی اما نه برابر اصل جولیتا را داد.
لیفان ایکس 50 با چه مشخصات فنی به بازار عرضه شده است
لیفان ایکس 50 در بازار جهانی با دو گیربکس دندهای و اتوماتیک عرضه شده است. خوشبختانه، کرمان موتور این خودرو را با هر دو نوع گیربکس سی وی تی و دندهای 5 سرعته به بازار عرضه کرده است. جعبهدنده اتوماتیک این خودرو در عین راحتی رانندگی و کاهش مصرف سوخت، مشکلات خاص خود را هم دارد. در نسخه دندهای هم مشکل روغنریزی در لیفانهای ایکس 50 به وفور دیده شده است.
برخی مشکلات رایج گیربکس سی وی تی ایکس 50
گیربکسهای سی وی تی مکانیزم خاص خود را دارند. به این صورت که در این گیربکسها خبری از چرخدنده مانند گیربکسهای AT و DCT نیست. در واقع، گیربکسهای سی وی تی از داخل شبیه به لاک خرچنگ دریایی هستند که یک زنجیر حول این لاک میچرخد. با حرکت کردن ماشین و فشردن پدال گاز، این زنجیر به ترتیب از حالت سنگین وارد حالت سبک میشود و ماشین سرعت میگیرد.
گیربکس سی وی تی استفاده شده در لیفان ایکس 50 از نوع RDC15-FB و ساخت چین است.
مشکل بریدن شفت و پولی در لیفان ایکس 50 اتوماتیک
لیفان ایکس 50 اتوماتیک در دو نسخه به بازار عرضه شده است که نسخه اولیه این خودرو مشکل بریدن شفت و پولی گیربکس داشت که بعدا لیفان گیربکس این ماشین را اصلاح کرد و مشکل بریدن شفت و پولی به کلی برطرف شد.

بریدن پولیهای ورودی و خروجی گیربکس رایجترین خرابی گیربکسهای اتوماتیک ایکس 50 هستند. زمانی که این شفتها و پولیها بریده شوند، این احتمال وجود دارد که گیربکس دیگر نتواند چرخها را به حرکت دربیاورد. در نتیجه، همیشه باید به سلامت این قطعه توجه داشته باشید و به دلیل یک قطعه مصرفی، در کیلومترهای مشخص سلامت پولیها را بررسی و در صورت نیاز آنها را تعویض کنید.
تقه زدن گیربکس
لیفان ایکس 50 اتوماتیک ممکن است که در گذر زمان با مشکل تقه زدن گیربکس مواجه شود که این مشکل یا به دلیل اتمام عمر یا کاهش سطح روغن واسکازین و یا به دلیل خرابی قطعات داخل گیربکس رخ میدهد. در هر صورت، این مشکل باید توسط کارشناس بررسی و عیبیابی شود.
در صورتی که سطح روغن واسکازین داخل گیربکس کم شده باشد، روانکاری به درستی میان تمام قطعات انجام نمیشود و در نتیجه اصطکاک میان قطعات افزایش پیدا میکند. این باعث میشود که علاوه بر افزایش استهلاک قطعات گیربکس، با مشکلاتی مانند تقه زدن هم مواجه شوید.
مشکلاتی که لیفان X50 دندهای با آنها مواجه میشود
لیفانهای ایکس 50 دندهای از سال 1394 تا 1396 به بازار عرضه شدند. این خودروها به نسبت نسخه اتوماتیک شتابگیری و همینطور استهلاک پایینترین داشتند و همین باعث شده بود که این خودروها بسیار محبوب باشند. نکتهای که درباره لیفان X50 دندهای وجود دارد این است که در صورت عدم استفاده صحیح و اصولی و عدم توجه به تعویض به موقع روغن گیربکس، جعبهدنده این ماشین آسیب میبیند و نیاز به تعمیر پیدا میکند. در ادامه با برخی از مشکلات رایج جعبهدنده این شاسیبلند کوچک آشنا میشویم.
مشکل جا نرفتن آسان دندههای در لیفان ایکس 50
در صورتی که دندهها به خوبی در گیربکس خودروی شما جا نمیروند، این احتمال وجود دارد که یا سطح روغن گیربکس پایین باشد، یا اینکه رگلاژ کلاچ بههم خورده باشد. در نهایت هم آخرین عامل برای بروز این مشکل، خرابی دندههای داخل گیربکس است که باید توسط کارشناس متخصص بررسی شود.
خلاص شدن دندهها در حین حرکت
مشکل دیگری که ممکن است برای لیفانهای ایکس 50 اتوماتیک رخ بدهد، مشکل خلاص شدن دندهها در حین حرکت است. این مشکل به دلیل خرابی قطعات داخل گیربکس رخ میدهد که باید حتما توسط کارشناس بررسی و عیبیابی شود.

تعمیر گیربکس لیفان ایکس 50 در مرکز تعمیرکار
لیفان ایکس 50 در ایران در دو نسخه اتوماتیک و دندهای عرضه شد که نسخه اتوماتیک این خودرو در سریهای اولیه با مشکل بریدن پولی شفت و گیربکس مواجه بود. در صورت خرابی و نیاز به تعمیر، شما میتوانید از خدمات مرکز تعمیرکار استفاده کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر هم توصیه میکنیم روی لینک تعمیر گیربکس لیفان x50 کلیک کنید.