به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین از خبرگزاری رویترز، رئیسجمهوری اوکراین طی سخنانی برای افتتاحیه این نشست به هیاتهای بلندپایه آلبانی، صربستان، مقدونیه شمالی، کوزوو، بوسنی، مونتهنگرو، کرواسی و مولداوی گفت: ما علاقهمند به تولید مشترک [تسلیحات] با شما و همه شرکایمان هستیم.
بر اساس این گزارش، نشست سران در تیرانا پایتخت آلبانی، در حالی برگزار میشود که کییف تلاش میکند تا تواناییهای دفاعی خود را برای مقابله با نیروهای روسی بهبود بخشد.
زلنسکی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ شرکت دفاعی در اوکراین فعال هستند، تصرح کرد: هر یک از آنها به قدرت [دفاعی اوکرین] میافزایند اما برای پیروزی در برابر ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه کافی نیست.
رئیس جمهوری اوکراین افزود: ما میبینیم که مشکلات تامین مهمات بر وضعیت میدان جنگ تاثیر میگذارد.
زلنسکی با تکرار طرحهای مشابهی که سال گذشته [میلادی] با شرکتهای تسلیحاتی انگلیسی و آمریکایی انجام شد، برگزاری یک مجمع دفاعی «اوکراین-بالکان» را در کییف یا پایتخت بالکان برای تقویت همکاریهای تسلیحاتی پیشنهاد داد.
رئیسجمهوری اوکراین همچنین در پیامرسان تلگرام اعلام کرد که دیدار و گفتوگویی با ادی راما نخستوزیر آلبانی داشته است و ۲ رهبر «توافقنامه دوستی و همکاری» میان اوکراین و آلبانی را امضا کردهاند.
آندری یرماک رئیس دفتر زلنسکی نیز در این باره گفت: آنها همچنین در مورد نیازهای دفاعی اوکراین و امکان تولید تسلیحات مشترک صحبت کردند.
زلنسکی افزود که از همه رهبران منطقه بالکان دعوت کرده است تا در نشست شرکا و متحدان در بهار امسال در سوئیس شرکت کنند. او اعلام کرد که در این نشست در مورد دیدگاه صلح خود که مستلزم «عقبنشینی نیروهای نظامی روسیه از کل خاک اوکراین» است، بحث خواهد کرد.
رویترز میافزاید که آلبانی، مقدونیه شمالی و مونتهنگرو از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند که به تحریمهای غرب علیه روسیه پیوستهاند و تسلیحات و تجهیزات به اوکراین ارسال کردهاند.
بر پایه این گزارش، در بخشهایی از بالکان، به ویژه صربستان و کرواسی صنایع تسلیحاتی قابل توجهی وجود دارد.
انتهای پیام/