گروه اجتماعی ایران آنلاین: هفتم اسفندماه، در پی بارشهای شدید، ۱۴ شهرستان استان سیستان و بلوچستان دچار آبگرفتگی شد که این امر منجر به آسیب دیدن پلها، راههای ارتباطی و آبگرفتگی منازل در جنوب این استان شد.
در راستای وقوع سیل و این حادثه دلخراش و تخریب برخی منازل، به ۴۵۰ روستا امدادرسانی شد و توسط امدادگران هلالاحمر تا کنون به 19 هزار نفر امدادرسانی شده است. همچنین با تلاش امدادگران، دو هزار و 800 هموطن اسکان اضطراری پیدا کردند و ۹۱ نفر از سیلاب رهاسازی شدند.
در ادامه امدادرسانیها به سیلزدگان ۳۵ سورتی پرواز بالگرد هلالاحمر در مناطق محاصره در سیل انجام و 10هزار بسته غذایی بین متاثران از سیلاب توزیع شده است. همچنین ۱۸ محموله اقلام زیستی، امدادی و غذایی با کمک هلالاحمر استانهای معین به دست افراد آسیب دیده رسیده است.
علاوه بر نیروهای جمعیت هلالاحمر استان سیستان و بلوچستان، نیروهای هلالاحمر پنج استان خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، کرمان و بوشهر برای کمک به حادثه دیدگان به منطقه اعزام شدهاند و دو فروند بالگرد جمعیت هلالاحمر در حال کمکرسانی و توزیع اقلام غذایی و امدادی در مناطقی هستند که بر اثر سیل، دسترسی به آنها ممکن نیست.
در حال حاضر یک هزار و 407 نیروی عملیاتی در قالب ۲۸۹ تیم و با استفاده از ۲۲۹ دستگاه خودرو امدادی در حال خدماترسانی به سیلزدگان هستند و ارائه خدمات امدادی در جنوب سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد.
1500 واحد مسکونی سیلزده نیازمند تعمیر و بازسازی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان اعلام کرد که با رصد تیمهای ارزیاب بنیاد مسکن استان در مناطق سیلزده یکهزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیازمند تعمیر و ۳۰۰ واحد مسکونی تخریب شده تاکنون شناسایی شدهاند و بازسازی آنها به زودی با تامین اعتبار و حمایت دولت آغاز خواهد شد.
انسداد راه دسترسی به ۱۷۸ روستا
همچنین به دستور وزیر راه و شهرسازی، راهداران و همه امکانات از جمله ماشینآلات سنگین و نیمهسنگین راهداری برای ارائه خدمات بازگشایی و بازسازی راههای آسیب دیده به مناطق سیلزده ایرانشهر، کنارک، دشتیاری، قصرقند، چابهار، نیک شهر و سایر روستاهای آسیبدیده استان سیستان و بلوچستان اعزام شدند چراکه در پی وقوع سیل اخیر راه دسترسی حدود ۱۷۸ روستا مسدود شده که در بخشی از آنها همچنان جریان آب برقرار است و امکان بازگشایی تا فروکش کردن آب وجود ندارد.
در سایر نقاط که آب فروکش کرده و با خاکریزی امکان تردد فراهم شده است؛ همچنین برنامهریزی شده طی ۱۰ روز تمام مقاطعی که دچار آب بردگی شده، ترمیم و تردد برقرار شود؛ ضمن اینکه با تاکید وزیر راه و شهرسازی دستور داده شده فعلاً به صورت موقت ۵۰ میلیارد تومان در چهار سرفصل، برای اجاره ماشین آلات و خرید مصالح و بازسازی راه و ابنیه فنی به جنوب استان تخصیص یابد.
برآوردهای اولیه مسئولان حکایت از آن دارد که سیل سیستان و بلوچستان ۲۲ هزار میلیارد ریال خسارت داشته است و بر اثر سیلاب ۳۰ مسیر ارتباطی جنوب سیستان و بلوچستان قطع شده بود که با تلاش راهداران ۲۹ مسیر ارتباطی بازگشایی شد.
همچنین ۴۱ روستای جنوب این استان دچار قطعی برق شدند که در این مدت برق ۳۱ روستا برقرار و بقیه نیز در حال انجام است.
انتهای پیام/