دوشنبه، ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ آخرین‌ها پرونده‌ها
وب‌سایت روزنامه ایرانوب‌سایت روزنامه ایران
صفحه نخست اقتصاد فرهنگ سیاست جامعه ورزش بین‌الملل استان‌ها چندرسانه‌ای تصاویر یادداشت‌ها mdi-magnify mdi-brightness-{{ $vuetify.theme.current.dark ? '4' : '7' }}
صفحه اصلی mdi-chevron-left استان‌ها mdi-chevron-left افزایش تولید نفت ایران بازگشت

افزایش تولید نفت ایران

روز جمعه ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ با بهره‌برداری از میدان‌های سپهر و جفیر توسط رئیس‌جمهور، تولید نفت ایران ۵۰ هزار بشکه افزایش یافت.
دانلود

به گزارش گروه استان‌های ایران آنلاین،‌ در ابتدای دولت سیزدهم اکثر پروژه‌های توسعه‌ای نفت و گاز کشور متوقف شده بود و تولید نفت نیز به کمتر از ۲ میلیون بشکه در روز رسیده بود.

دولت گذشته اجرای پروژه‌های توسعه‌ای را به امید واگذاری به شرکت‌های غربی متوقف کرده بود اما دولت سیزدهم با میدان دادن به شرکت‌های داخلی، توسعه میادین نفت و گاز را توسعه بخشید و اکنون با گذشت ۲.۵ سال از دولت سیزدهم، به تدریج پروژه‌هایی که سال‌ها راکد بودند به بهره‌برداری می‌رسند. میادین نفتی سپهر و جفیر نیز از جمله این پروژه‌ها هستند که در دولت گذشته رها شده بودند.

امروز جمعه ۱۸ اسفند ماه 1402 آیین افتتاح رسمی طرح توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر از طریق ویدیوکنفرانس و با حضور سیدابراهیم رئیسی در استان خوزستان برگزار شد.

در این مراسم جواد اوجی وزیر نفت گفت: در آغاز به‌کار دولت سیزدهم برداشت روزانه نفت از میدان‌های نفتی در خوزستان یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه میلیون بشکه بود و امروز با همت کارکنان صنعت نفت این رقم به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است.

وی افزود: در این دولت تاکنون ۱۳۲ پروژه ناتمام به ارزش ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تکمیل و ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار طراحی شده و در حال اجراست.

وزیر نفت بیان کرد: در چند سالی که از عمر دولت سیزدهم می‌گذرد، تولید نفت ۶۰ درصد، تولید روزانه گاز طبیعی ۵۰ میلیون مترمکعب، ظرفیت پالایش نفت روزانه ۲۱۰ هزار بشکه و ظرفیت پالایش گاز ایران روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

اوجی با اشاره به اینکه در آغاز به‌کار فعالیت دولت سیزدهم، تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گازهای همراه نفت جمع‌آوری می‌شد، اعلام کرد: این رقم هم‌اکنون به ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب رسیده است.

وی گفت: رشد اقتصادی بخش نفت گاز کشور براساس آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در سه ماه نخست، دوم و سوم امسال به ترتیب ۱۹.۸، ۲۵.۶ و ۲۱.۸ درصد اعلام شده است و پیش‌بینی می‌شود در سه ماه چهارم، این رشد همچنان بالای ۲۰ درصد باشد، در عین حال قول می‌دهیم با همت کارکنان صنعت نفت این روند در سال ۱۴۰۳ هم ادامه یابد.

وزیر نفت با اشاره به میدان‌های مشترک در غرب کارون تصریح کرد: هم‌اکنون توسعه این میدان‌ها تعیین و تکلیف شده است و از میدان‌های غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت و ۱۳۰ میلیون فوت‌مکعب گاز در روز برداشت می‌شود که بخش اعظم آن از میدان‌های مشترک است.

اوجی با اشاره به بهره‌برداری از گام نخست طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، گفت: با بهره‌برداری از این طرح تولید روزانه در این میدان به ۲۰۰ هزار بشکه می‌رسد.

وی با یادآوری اینکه پیشرفت فیزیکی طرح توسعه میدان‌های سپهر و جفیر در آغاز دولت سیزدهم ۱۵ درصد بود، اظهار کرد: امروز گام نخست این طرح با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰ هزار بشکه با سرمایه‌گذاری ۴۱۴ میلیون دلاری به بهره‌برداری می‌رسد و سال آینده رقم تولید در این میدان‌ها به ۷۵ هزار بشکه خواهد رسید.

وزیر نفت با اشاره به مذاکرات با شرکت گسترش انرژی پاسارگاد برای توسعه میدان پارس شمالی و طرح‌های ال‌ان‌جی (گاز طبیعی مایع‌شده) کشور گفت: تلاش می‌کنیم ظرفیت تولید نفت و گاز کشور را افزایش دهیم.

در ادامه آیین بهره‌برداری رسمی از طرح توسعه میدان‌های سپهر و جفیر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد با اشاره به تأکید دولت سیزدهم در ایجاد اقتصاد مقاومتی گفت: طرح توسعه میدان‌های نفتی سپهر و جفیر یکی از نمودهای بارز اقتصاد مقاومتی است.

وی توسعه پروژه‌های صنعت نفت و گاز را زمینه‌ساز اشتغال و ارزش افزوده بالا دانست و افزود: امروز نظام پولی و بانکی کشور می‌تواند با حمایت بخش خصوصی به توسعه پروژه‌های صنعت نفت کمکی شایان کند.

بر پایه این گزارش، سرمایه‌گذاری کلی در میدان‌های نفتی سپهر و جفیر بیش از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار و در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران بوده است و در مجموع با حفاری‌ ۱۳۵ حلقه چاه تا انتهای تکمیل طرح مقدار کلی نفت قابل برداشت از این میدان‌ها به بیش از ۵۴۰ میلیون بشکه می‌رسد.

مقدار تولید بیشینه در میدان‌های نفتی سپهر و جفیر با اجرای کامل این قرارداد به روزانه ۱۱۰ هزار بشکه می‌رسد.

انتهای پیام/

mdi-tag ایران آنلاین mdi-tag دولت سیزدهم mdi-tag پروژه‌ توسعه‌ نفت و گاز کشور mdi-tag جواد اوجی mdi-tag وزیر نفت
mdi-content-copymdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printerپرینت خبر
mdi-transit-connection-horizontal بیشتر بخوانید

تعطیلی مجدد پروژه راه‌آهن لرستان

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۵:۲۵

فرمانده مرزبانی فراجا:

نظارت بر مناطق حساس کشور با هوشمندسازی

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۴:۱۷

عملیات امدادی در سیل سیستان و بلوچستان پایان یافت

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۱۱:۲۴

کمک‌های مردمی استان کهگیلویه و بویراحمد به سیستان و بلوچستان

mdi-calendar ۲۷ اسفند - ۰۹:۵۰
mdi-comment-outline دیدگاه‌ها {{ submitCommentForm ? 'انصراف' : 'ارسال دیدگاه' }}
۰منتشر شده
۰در انتظار تأیید
۰غیر قابل انتشار
دانلود
mdi-information-outline اطلاعات خبر
mdi-barcode کد خبر
48565
mdi-shape سرویس
استان‌ها
mdi-calendar تاریخ انتشار
۲۱:۰۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۸
mdi-comment تعداد دیدگاه
۰
{{ snackbarText }}
mdi-magnify جست‌وجو
جست‌وجو