به گزارش گروه بین الملل ایران انلاین، پس از اعتراض یهودیان افراطی به تلاش برخی گروههای سیاسی رژیم صهیونیستی برای لغو معافیت سربازی دانشآموختگان مدارس دینی، خاخام ارشد یهودیان، کابینه این رژیم را تهدید کرد که اگر این قانون اجرایی شود، او و پیروانش از سرزمینهای اشغالی خواهند رفت.
اسحاق یوسف، خاخام ارشد یهودیان سفاردیم در سرزمینهای اشغالی ابراز داشت که اگر این جریان مجبور به انجام خدمت نظامی شود، تمامی پیروان این گروه به خارج از سرزمینهای اشغالی مهاجرت خواهند کرد.
او در مصاحبه با کانال 12 گفت: «اگر ما مجبور به پیوستن به ارتش شویم، همگی به خارج از اسرائیل میرویم، بلیت تهیه میکنیم و از اینجا میرویم.» وی در بیانی هشدارآمیز افزود: «سکولارها دولت را به خطر میاندازند. تمامی اسرائیلیهای سکولار که این وضعیت را درک نمیکنند باید در این خصوص آگاه باشند.»
خبرگزاری آناتولی به نقل از او نوشت: «ارتش بدون تورات، بدون مدارس دینی هیچ موفقیتی نخواهد داشت؛ ارتش اسرائیل به لطف مردم مذهبی که به تورات اعتقاد دارند موفق بوده است.»
مخالفت با پیشنویس قانون معافیت سربازی یهودیان مذهبی به دلیل وضعیت دشوار ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه توسط یائیر لاپید رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و درخواست او از گادی آیزنکت و بنی گانتس از اعضای کابینه جنگ برای پیوستن به این اقدام، تقویت شده است. بنی گانتس در واکنش به اظهارات خاخام یوسف گفت: همه از جمله حریدیها باید در این زمان دشوار در خدمت سربازی شرکت کنند.
وی پیش از این گفته بود: «همه اقشار جامعه اسرائیل باید در خدمت سربازی نقش داشته باشند و این یک نیاز امنیتی، ملی و اجتماعی است»، او ادامه داد: «ما در کنار وزیر جنگ گالانت و با همه فراکسیونهای پارلمانی و اقشار جامعه هستیم تا طرح سربازی مورد توافق گسترده در نزدیکترین زمان ممکن قرار گیرد.»
به گفته ناظران سیاسی، بدون موافقت گانتس و آیزنکت و بدون ارائه قانون جدید از اول آوریل آینده، تزریق صدها میلیون شکل(واحد پول رژیم صهیونیستی) به مؤسسات آموزشی «حریدی» متوقف خواهد شد و این قطعاً بزرگترین تهدید برای ثبات ائتلاف حاکم از زمان تأسیس آن خواهد بود.
در اعتراض به این اقدامات، یکشنبه گذشته صدها حریدی(یهودیان مذهبی) در قدس اشغالی تظاهرات گستردهای به پا کردند و در مخالفت با قانون خدمت سربازی، خیابانها را مسدود کرده و با پلیس درگیر شدند. آنها پیشتر به دلیل حضور قدرتمند در ائتلاف حاکم در کابینه کنونی رژیم صهیونیستی، به نخستوزیر هشدار داده بودند که عدم تصویب قانون خدمت وظیفه در کنست رژیم که آنها را از انجام خدمت وظیفه معاف میکند، منجر به انحلال کابینه صهیونیستی خواهد شد.
موضوع سربازی اجباری یهودیهای افراطی همواره در جامعه اسرائیل موضوعی پیچیده بوده و مایه ایجاد یک شکاف سیاسی بر سر قانون خدمت اجباری شده است. کابینه نتانیاهو اما همچنان به دنبال مستثنی ماندن آنها از خدمت نظامی است.
تحلیلگران صهیونیستی بر این باورند که قانون خدمت اجباری ممکن است منجر به بیثباتی دولت صهیونیستی شود، این امر به مثابه بمبی است که ممکن است اوضاع سرزمینهای اشغالی را متشنج و منفجر کند.
دیگر اعتراضات داخلی
در این بین، اما دومینوی تظاهرات اعتراضی ساکنین سرزمینهای اشغالی علیه نتانیاهو در ایستگاه شامگاه شنبه بار دیگر به خشونت کشیده شد و نیروهای پلیس تلآویو به معترضان نخستوزیر رژیم صهیونیستی حمله کردند. معترضان صهیونیست با سر دادن شعارهایی علیه نتانیاهو، خواستار انحلال دولت و برگزاری انتخابات زودهنگام شدند. صهیونیستهای معترض همچنین خواستار اقدام فوری برای آزادی اسرای اسرائیلی در غزه شدند.
وضعیت داخلی رژیم پیش از 7 اکتبر به بحرانهای متعددی چون بحران اجتماعی و سیاسی دچار شده بود. اما طوفانالاقصی با تأثیرگذاری مستقیم بر متغیرهای فعال بر این بحران و ایجاد سردرگمی برای مقامات رژیم صهیونیستی و بویژه دولت و نخستوزیر به روند شکافهای موجود شتاب بخشیده و آنها را به اوج رسانده است. بهطوری که تحلیلگران عبری ادامه فعالیت کابینه کنونی رژیم به نخستوزیری نتانیاهو و همچنین ادامه جنگ تلآویو علیه مردم غزه را سبب متلاشی شدن جامعه اسرائیل میدانند.
در برهه کنونی، عدم آزادسازی اسرای صهیونیستی که در رأس شعارهای نتانیاهو برای حمله زمینی و فشار فزاینده جنایات علیه مردم غزه جریان داشته و دارد اکنون به مهمترین مطالبه درونی و از دردسرهای بزرگ کابینه جنگ مبدل شده است. از اینرو، تظاهرات برای آزاد کردن اسیران، نقطهای تعیینکننده و ابزار فشاری برای مذاکرات پیشرو در آتشبس برای گروه مقاومت فلسطین قلمداد میشود و بر همین اساس، نتانیاهو میکوشد از مسئولیت آن شانه خالی کند. این رفتار و بیتوجهی نخستوزیر به خواست مردم، موجب خشم و انزجار عمومی در برابر سیاستهای کابینه جنگ شده است.