گروه اجتماعی ایران آنلاین: ایرانیان باستان از تاریکی نفرت داشتند و خورشید رابه عنوان نماد پیروزی نور بر تاریکی میدانستند، نیاکان ما بر این باور بودهاند که آینه، بخشی از وجود انسان است که پس از مرگ به خورشید باز میگردد و در رستاخیز، خورشید آنها را دوباره به آدمیان میدهد تا یکدیگر را باز شناسند. آنان همچنین باور داشتند درون آدمیان، آینه کاری دست توانای پروردگار است، این آینهها سرانجام پس از مرگ در کنار هم قرار میگیرند تا آینه تمام قدّی را بسازند که تجلّیگر جلوه خداوند است.
برخورد نور و بازتاب آن در آینههای کوچک و تشعشع آن درخشش و زیبایی خیره کنندهای را به همراه دارد، به گونهای که هنر آینهکاری از دیرباز تا کنون به یکی از پر طرفدارترین هنرهای تزیینی در کشور تبدیل شده است.
اولین و زیباترین آیینهکاریها در ایران از دوره ساسانیان مرسوم شدند و مورد توجه هنرمندان این حوزه قرار گرفتند، به طوری که اغلب در کاخها و بناهای پادشاهان ایرانی مورد استفاده قرار میگرفتند.
شهر یزد اما نماد بارزی از آینهکاری را در دل خود جای داده است. موزه آیینه و روشنایی یکی از جاذبههای گردشگری شهر باستانی یزد است. قصری که با آینه کاریهای زیبا و بی نظیرش همراه با معماری برجسته ایرانی شما را به جشن نور و آیینه میبرد؛ چراکه این آیینههای شیشهای در کنار گچبریها، نقشونگارها و درهای چوبی و مشبککاری، هنر هنرمندان این سرزمین را به نمایش می گذارد.
![](/storage//images/1402/original/65eeefaa0d539.webp)
موزه آیینه و روشنایی که نمونهای از هنر و زیبایی است و با زیربنای ۸۳۷ متر مربع در باغی مصفا به وسعت هشت هزار و 174 متر مربع قرار دارد، از سال ۱۳۷۷ بهعنوان یکی از جاذبههای یزد در فهرست گردشگری مسافران قرار گرفت و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
معماری موزه قصر آیینه ترکیبی سنتی و اروپایی دارد که از بخشهای مختلفی همچون اتاقهای رو به استخر یا نشیمن بهاری، اتاق خواب، شاهنشین و حوضخانه تشکیل شده و تزیینات اتاقها شامل گچبری و نقاشی روی دیوار و آینهکاری است که حوضخانه بیشترین تزیینات را دارد.
درها و پنجرههای چوبی و مشبک دارای شیشههای رنگی جلوه ویژهای به موزه بخشیدهاند و پنجرهها بهوسیله لولای جداشونده بهصورت ساده و رنگی در کنار هم قرار گرفتهاند.
![](/storage//images/1402/original/65eef0e01bda7.webp)
در موزه قصر آیینه یزد آثاری همچون مجموعه خطی، اسلحه، سکه، کتب، تمبر، قفل، دهنه اسب (متعلق به هزاره دوم قبل از میلاد) و نمونههایی از برنزهای لرستان و اشیای دیگر به چشم میخورد که گردشگران را به سمت خود جذب میکند.
شهر کویری یزد همچنین بناهایی همچون مسجد جامع یزد، میدان امیرچخماق، آتشکده یزد، حمام خان، باغ دولتآباد، خانه لاریها، موزه آب، زندان اسکندر، بادگیرهای یزد، بقعه دوازده امام یزد، آبآنبار رستم گیو و آبانبار ششبادگیر را در خود جای داده است؛ از این رو نوروز سال 1403 فرصت مناسبی است برای علاقمندان سفر که از تعطیلات استفاده و از جاذبههای گردشگری استان یزد بازدید کنند.
![](/storage//images/1402/original/65eef17ab9c38.webp)
انتهای پیام/