به گزارش گروه بین الملل ایران انلاین، ماه مبارک رمضان از دیروز دوشنبه در حالی در فلسطین آغاز شد که نه تنها افق روشنی برای پایان تجاوزات صهیونیستها وجود ندارد که اشغالگران تهدید به حمله زمینی به رفح هم کردهاند. در عین حال وضعیت دیگر فلسطینیان کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی هم تحت تأثیر آغاز ماه رمضان قرار گرفته است. از این رو جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اعلام کرد که مقاومت به حملات خود در تمام میادین و جبههها بویژه غزه و کرانه باختری ادامه خواهد داد.
به گزارش رسانههای فلسطینی، جهاد اسلامی در بیانیه خود تأکید کرده است: «ما به امت اسلامی و آزادگان جهان اطمینان میدهیم مقاومت فلسطین در وضعیت بسیار خوبی است و به دشمن اجازه اجرای طرحهایش را نخواهد داد.» در این بیانیه آمده است: «هتک حرمت مسجد الاقصی توسط رژیم اشغالگر و شهرک نشینان و محدود کردن ورود نمازگزاران به آن بازی کردن با آتش است. ما در قبال این تجاوزات دست بسته نمیمانیم. مسئولیتی که بر دوش ملتهای عبری و اسلامی است در این ماه مبارک سنگینتر خواهد بود. پیروزی ملت فلسطین واجبی است که بالاتر از آن چیزی وجود ندارد.» جنبش جهاد اسلامی فلسطین سپس ضمن تبریک ماه رمضان به امت اسلامی تأکید کرد: «ماه رمضان امسال درحالی آمده است که ملت فلسطین زیباترین تصاویر پایداری و ثبات در برابر تروریسم صهیونیستی را رقم زدند. صهیونیستها کشتار قرن را در غزه در سایه سکوت و غفلت عربی و اسلامی به راه انداختهاند.»
حمله به غزه و کرانه باختری در اولین روز ماه رمضان
مردم غزه دیروز ماه رمضان را با سفرههای خالی سحری، زیر بمبارانهای رژیم صهیونیستی آغاز کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، جنگندههای رژیم صهیونیستی در صد و پنجاه و هفتمین روز از جنگ غزه به بمباران مناطق مختلف این باریکه ادامه دادند. اردوگاههای مناطق مرکزی غزه از جمله النصیرات از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی بمباران شد. بر اثر این حملهها ۳۷ نفر شهید و بیش از ۱۰۰ نفر دیگر طی ساعات اخیر زخمی شدند. حمله به رفح نیز به شهادت سه نفر منجر شد. تانکهای رژیم صهیونیستی برخی منازل را در خانیونس هدف قرار داده و منفجر کردند. بر اساس این گزارش، اشغالگران همچنین محلههای مسکونی را در منطقه القراره در خان یونس به طور کامل ویران کردند. بر اثر بمباران خانواده ابوشماله در نزدیکی مسجد الفاروق در منطقه الزیتون نیز ۱۶ نفر شهید و شماری دیگر زخمی شدند. منطقه شیخ رضوان در شهر غزه هم از دیگر مناطقی بود که در روز نخست ماه رمضان هدف قرار گرفت که بر اثر آن هشت نفر شهید و شماری دیگر زخمی شدند. توپخانه رژیم صهیونیستی نیز شرق دیرالبلح در مرکز غزه را گلوله باران کرد.
در کرانه باختری نیز وضعیت بهتر از این نبود و همزمان با افزایش نگرانیهای رژیم صهیونیستی از تشدید تنش در جبهه کرانه باختری در ماه رمضان، اشغالگران در اولین روز از این ماه به چندین شهر در کرانه باختری یورش بردند و در مقابل نیروهای مقاومت با این یورشها مقابله کردند.
به گزارش رسانههای فلسطینی، ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با حملات مستمرش به نوار غزه، حملات خود به کرانه باختری را افزایش داده و دیروز دوشنبه به شهر طولکرم و دیگر نقاط کرانه باختری یورش برد. برخی منابع محلی گزارش دادند که اشغالگران در بامداد اولین روز از ماه رمضان با بیش از ۲۵ دستگاه خودرو زرهی و چهار دستگاه بولدوزر از محورهای غربی و جنوبی به شهر طولکرم یورش برده و در تمامی خیابانهای منتهی به اطراف اردوگاه طولکرم مستقر شدند.
برخی منابع خبری به شبکه خبری المیادین گفتند، بولدوزرهای رژیم اشغالگر به محض آغاز عملیات یورش، زیرساختها و خیابانها را تخریب کردند. نیروهای مقاومت در پاسخ به این حملات به سمت اشغالگران در مسیر مواصلاتی اردوگاههای طولکرم و نور شمس تیراندازی کرده و یک بمب انفجاری را در کنار یکی از بولدوزرهای ارتش رژیم اشغالگر در داخل اردوگاه نور شمس منفجر کردند، ارتش رژیم صهیونیستی نیز به این مسأله اذعان کرد. کانالهای خبری فلسطینی تصاویری از شنیده شدن صدای درگیریهای شدید بامداد دیروز نیروهای اشغالگر صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین در اردوگاه نور شمس در طولکرم و هدف قرار گرفتن خودروهای نظامی و یک بولدوزر این ارتش با بمبی انفجاری هنگام یورش به اردوگاه را منتشر کردند. همچنین اشغالگران به شرق شهر نابلس، اردوگاه بلاطه در شرق آن و اردوگاه العروب در شمال الخلیل یورش بردند. نیروهای مقاومت در اردوگاه بلاطه در شرق نابلس نیز به سمت اشغالگران تیراندازی کرده و با بمبهای دستساز آنها را هدف قرار دادند.
ادعای صهیونیستها و انکار واشنگتن
به موازات آغاز ماه مبارک رمضان، نخستوزیر رژیم مدعی حمله به رفح شد. به گزارش ایسنا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه طی مصاحبه با مجله پولیتیکو با اشاره به حمله زمینی احتمالی ارتش این رژیم به شهر رفح واقع در جنوب غزه گفت: ما وارد رفح خواهیم شد و خط قرمز ما تکرار نشدن حمله ۷اکتبر است. وی مدعی شد: جنگی که شروع کردیم رو به پایان است و تنها کمتر از دو ماه دیگر با پیروزی فاصله داریم، این جنگ را بین ۴ الی ۶ هفته به سرانجام میرسانیم. نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این مصاحبه افزود هیچ پیشرفتی در مذاکرات آتشبس نمیبیند و بدون آزادی اسرا آتشبسی وجود نخواهد داشت. نتانیاهو مدعی شد اکثریت قاطع صهیونیستها پس از ۷ اکتبر نمیخواهند کشور فلسطین تشکیل شود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین شیوع گسترده گرسنگی در نوار غزه را نادیده گرفت که بر اثر آن تاکنون ۲۵ فلسطینی شهید شدهاند و مدعی شد: قحطی در غزه وجود ندارد. وی با اشاره به ایجاد کریدور دریایی توسط اتحادیه اروپا و امریکا جهت انتقال کمکهای انسانی به نوار غزه گفت: ارسال کمک از طریق دریا به غزه ایده او بوده است. در همین زمینه روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از یک مقام ارشد نوشت: نتانیاهو ۲۲ اکتبر ایده انتقال کمکها از دریا را با جو بایدن، رئیس جمهور امریکا مطرح کرده بود. این روزنامه در ادامه نوشت: نتانیاهو ۳۱ اکتبر گذشته همین ایده را نزد رئیس جمهور قبرس مطرح کرده بود.
بنی گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی هم که هفته گذشته به واشنگتن سفر کرده بود، اخیراً در راستای تهدیدهای نتانیاهو، هشدار داد، «اگر توافق آتشبس موقت و آزادی اسرا با فرا رسیدن ماه رمضان محقق نشود، ارتش این رژیم مرحله دوم جنگ علیه حماس را از طریق حمله زمینی به شهر رفح در جنوب غزه آغاز خواهد کرد.» در مقابل ادعای بیبی و گانتس، مسئولان امریکایی در گفتوگو با شبکه خبری سیانان اعلام کردند دولت جو بایدن پیشبینی نمیکند که ارتش رژیم صهیونیستی با آغاز ماه رمضان به شهر رفح در جنوب غزه حمله کند.
بیانیه بایدن به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان
در وضعیت اسفبار فلسطینیها، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا روز یکشنبه (بامداد دوشنبه به وقت ایران) در پیامی که به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان منتشرکرد، اذعان کرد که مقطع زمانی کنونی «دردی عظیم» برای بسیاری از مسلمانان امریکا به وجود آورده و متعهد به رهبری کردن تلاشهای بینالمللی در راستای تحویل کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شد. به نوشته پایگاه هیل، جو بایدن در بیانیه خود نوشت: «امشب همچنان که با پدیدار شدن هلال ماه جدید شروع ماه مقدس اسلامی رمضان رقم میخورد، من و جیل (بانوی اول امریکا) بهترین آرزوها و دعاها را برای مسلمانان سراسر کشورمان و سراسر جهان داریم.» در ادامه این بیانیه نوشته شده است: «این ماه مقدس زمانی برای تفکر و نوسازی است.
این ماه امسال در ضمن دورهای آکنده از رنجی عظیم فرا رسیده است. جنگ در نوار غزه درد و رنجی وحشتناک را به مردم فلسطین تحمیل کرده است.» بایدن همچنین تصدیق کرد بیش از 30 هزار فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه که در پی عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی از سوی رزمندگان مقاومت فلسطین به راه افتاد، جان خود را از دست دادهاند. او در ادامه بیانیه خود بیان کرد برخی از فلسطینیهای کشته شده در غزه «اعضای خانواده مسلمانان امریکایی هستند که عمیقاً امروز عزادار عزیزان از دست رفته خود هستند.» بایدن در ادامه این بیانیه همچنین تصدیق کرد حدود دو میلیون فلسطینی بر اساس برآوردها آواره شده و نیازمند غذا، آب، دارو و سرپناه هستند. رئیس جمهور امریکا ادعا کرد: «همچنان که مسلمانان سراسر جهان در روزها و هفتههای آینده گرد هم میآیند تا روزه خود را افطار کنند، درد و رنج مردم در یاد من و یاد خیلیهای دیگر خواهد بود.» رئیس جمهور امریکا که در سال انتخابات به سر برده و درگیر مبارزات انتخاباتی است، با انتقادهای شدیدی از سوی مردم کشورش بویژه مسلمانان امریکا به خاطر پاسخش به جنگ در غزه و تداوم حمایتش از جنایات رژیم صهیونیستی مواجه شده و کارزارهایی از سوی معترضان برای رأی ندادن به او به راه افتاده است.
بایدن با وجود این تلاش کرد با تأکید بر برنامههایی که اخیراً برای تحویل کمک به غزه از جمله با تأسیس یک بندرگاه موقت در سواحل این باریکه و ارسال کمک با چتر از هوا اعلام کرده خودش را خیرخواه مردم این باریکه جنگزده نشان داده و تلاشهای دولتش برای کمک به آنها را برجسته کند. رئیس جمهور امریکا همچنین وعده داد برای افزایش کمکرسانی به غزه از راه زمینی با همکاری با اسرائیل تلاش کرده و تأکید کرد «این کمکرسانی را از طریق مسیرهای بیشتر و گشایش گذرگاههای بیشتر برای دادن کمکهای بیشتری به تعداد بیشتری از مردم» تسهیل کند.
بایدن همچنین بر تعهدش به تقویت تلاشها در راستای راهحل دو دولتی تأکید کرده و تأیید کرد که مسلمانان در خاک این کشور با «ظهور مجدد نفرت و خشونت» علیه جوامع خود مواجه شدهاند.