گروه بینالملل ایران آنلاین: سور و سات جشن و پایکوبی این بچهها میان خرابیهای شمال غزه برای شروع یک میهمانی است، میهمانی که جنسش در این جغرافیایی که درگیر جنگ و خونریزی است با بقیه دنیا فرق میکند.
رمضان امسال اهالی غزه، در حالی شروع شد که سرپناهی برای پهن کردن سفره افطار و سحر نیست و حتی آب سالم و نان گرمی هم پیدا نمیشود تا با آن افطار کنند، البته تهدیدهای اسرائیلیها برای تشدید درگیری در قدس شریف و باید و نباید برای آمد و شد نمازگزاران مسلمان فلسطینی در مسجد الاقصی هم چاشنی رمضان امسال شده است.
با گذشت چیزی حدود ۵ ماه از آغاز حملات وحشیانه اسرائیل علیه مردم غزه و به شهادت رسیدن بیش از ۳۱ هزار مرد و زن و کودک، اما گپ و گفت سران و مقامات اسرائیلی و هم پیمانان آنها برای برقراری آتش بس فوری تا پیش از فرا رسیدن ماه رمضان بینتیجه مانده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، هفته گذشته در جمع دانشجویان نظامی گفت اسرائیل برنامهای برای توقف جنگ حتی در ماه رمضان ندارد و احتمالا حمله زمینی به رفح در ماه رمضان ادامه خواهد داد.
البته او روز سه شنبه گذشته اعلام کرد که ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی در هفته اول ماه رمضان با همان تعداد سالهای گذشته امکان پذیر است و تصمیم برای افزایش تعداد نمازگزاران ندارد.
تظاهر به توجه و اهمیت به مناسک مذهبی مسلمانان فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی در حالی مطرح میشود که ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی راست افراطی اسرائیل، ماه گذشته به نتانیاهو توصیه کرد اقلیت مسلمان اسرائیل که حدود ۱۸ درصد جمعیت را تشکیل میدهند، از این مکان (مسجد الاقصی) در ماه رمضان منع شوند.
او به فلسطینیان ساکن کرانه باختری به طور غیررسمی گفته مردان بالای ۶۰ سال، زنان و کودکان اجازه خواهند داشت بعد از عبور از ایستهای بازرسی در ماه رمضان به اماکن مقدس بروندو هیچ محدودیتی برای اعراب اسرائیلی و ساکنان بیت المقدس شرقی اعمال نخواهد شد.
حالا با شروع ماه مبارک رمضان در سرزمینهای اشغالی، جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا هم مانند سال قبل پیامی فرستاده و در آن تأکید کرده به تلاشها برای ارسال کمکهای بیشتر به نوار غزه و اقدام جهت آتشبس فوری و پایدار، ادامه خواهد داد.
اظهاراتی که صحت و سقمش با عملکرد چندماه اخیر او در تضاد است، مستاجر کاخ سفید در این پیام به فاجعه بزرگی که فلسطینیان در اثر جنگ اسرائیل در نوار غزه تجربه میکنند، اشاره کرده است.
فاجعهای که آقای رئیس جمهور از آن حرف زده البته طی این مدت با حمایتهای پشت پرده کاخ سفید و کمکهای مالی که هر بار کنگره آمریکا برای اسرائیل تصویب میکند تشدید شده است.
وتوی آمریکا هم برای مطرح کردن چندباره طرح آتش بس غزه در شورای امنیت سازمان ملل، به این ضد و نقیض گفتمانی بایدن و کابینهاش دامن زده است.
او گفته: ماه رمضان امسال هنگامی فرا رسیده که جنگ غزه، رنج وحشتناکی بر فلسطینیان تحمیل کرده و بیش از ۳۰ هزار فلسطینی کشته شدهاند که بیشتر آنها غیرنظامیان و از جمله هزاران کودک هستند و بعضا شامل افرادی از خانوادههای مسلمانان آمریکایی میشوند که بابت ازدستدادن عزیزانشان اندوهگین هستند.
مرد شماره یک آمریکا گریزی هم به کمکهای به ظاهر انسان دوستانه کشورش هم زده و گفته وضعیت فلسطینیها در ماه رمضان در خاطرش خواهد ماند و دولتش برای ارسال کمکهای امدادی بیشتر به غزه از طریق زمین، هوا و دریا ادامه خواهد داد.
البته آقای رئیس جمهور به رغم همه تلاشهایش برای سر و سامان دادن به وضعیت آشفته اسرائیل در جریان جنگ غزه و حمایتهای دولت ایالات متحده از این رژیم، اما در مقابل چهرهای ناراحت برای رنج و سختی مردم غزه به دلیل نبود امکانات و آب و غذا به خودش گرفته و به دو میلیون فلسطینی آوارهشده و محتاج غذا، آب، دارو و سرپناه اشاره کرده است.
جمعیتی که اگر دنیا به دقت به اوضاع و احوالشان نگاه کند همان تصویری را میبینند که آمریکاییها چند قرن پیش برای سرخپوستهای ساکن آمریکا رقم زدند.
جو بایدن در حالی برای مردم غزه و روزهای سختی که میگذرانند اشک تمساح ریخت که مجبور است برای جلب آرا جامعه جوان آمریکایی که اینروزها ساز مخالفت با او را زدهاند و البته جمعیت مسلمان کشورش، دست به هر کاری بزند.
او قرار است سال آینده در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با رقیب جمهوریخواهش رقابت کند، در حالی که میل و رغبت آمریکاییها برای ادامه کار او در سمت رئیس جمهوری ایالات متحده به واسطه حمایت از سیاست نسل کشی در غزه به شدت کاهش پیدا کرده است.
ملت فلسطین به ویژه اهالی غزه با گرسنگی اجباری، بیماری، جنگ و خونریزی و آوارگی به استقبال ماه رمضان رفتهاند و چادرهایشان را آذین بندی و ریسه بندی کردهاند آن هم در حالیکه حملات اسرائیل به غزه همچنان ادامه دارد و هیچ نشانهای از آتشبس دیده نمیشود، اکثر جمعیت غزه بر اثر حملات اسرائیل بیخانمان شدهاند و سازمانهای امدادی نسبت به قحطی گسترده در این منطقه هشدار دادهاند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در پیامی ویدیویی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، گفت که در ماه رمضان مردم غزه و وضعیت آن در یاد و ذهنش خواهد بود.
البته به جز رئیس جمهور فعلی ایالات متحده، باراک اوباما هم برای آغاز ماه رمضان پیام تبریک فرستاده، او گفته مسلمانان آمریکایی بخشی از بافت زندگی آمریکایی هستند. میخواهم بهترین آرزوهای خود را برای یک ماه تأمل برانگیز ارائه کنم. رمضان مبارک!
در پیام رمضانی این چهره دنیای سیاست آمریکا، اما نشانی از اندوه و نگرانی برای ایام روزه داری مردم غزه آن هم در شرایط جنگی پیدا نمیشود. در حالی که بسیاری از چهرهها برای ادامه دار شدن جنگ غزه و شرایط سخت مردم آنجا به ویژه در ماه رمضان ابراز نگرانی کردهاند.
مردان سیاست دنیا گویی درک نکردهاند، مسلمانی شبیه تفکرات غرب برای برتری نژادی به خاطر رنگ پوست نیست و همه در آن برابرند، خواه یک مسلمان در قلب لس انجلس باشد یا میان خرابههای غزه.
انتهای پیام/