گروه اقتصادی ایران آنلاین: صحبت کردن برای اغلب کسانی که ناهنجاریهای صوتی دارند و از بیماریهای پاتولوژیک تارهای صوتی رنج میبرند میتواند چالش برانگیز یا غیرممکن باشد.
محققان برای کمک به این افراد ابزاری نازک، انعطافپذیر و نرم با نام «یو سی الای»(UCLA) ساختهاند که کمی بزرگتر از یک اینچ مربع است. این گجت هوشمند روی پوست خارجی گلو افرادی که تارهای صوتی ناقص دارند، متصل میشود و توانایی تکلم را در این افراد بازیابی میکند.
این دستگاه با کمک فناوری یادگیری ماشینی میتواند سیگنالهای ماهیچههای حنجره متحرک فرد را با دقت تقریباً ۹۵ درصد به گفتار قابل شنیدن تفسیر کند.
این دستگاه نوآورانه از دو قسمت تشکیل شده است؛ یک جزو حسگر مستقل که سیگنالهای حرکتی ماهیچهها را به سیگنالهای الکتریکی قابل تجزیه ترجمه کند، سپس یک الگوریتم یادگیری ماشینی این دادههای الکتریکی را به سیگنالهای گفتاری تبدیل میکند. این تکانههای گفتاری در آخر به بیان صدای مورد نظر تبدیل میشوند.
این گجت میتواند تغییرات میدان مغناطیسی ناشی از نیروهای مکانیکی مانند حرکت عضلات حنجره را تشخیص دهد، زیرا از مکانیزم حسگر مغناطیسی الاستیک نرم استفاده میکند. لایههای مغناطیسی الاستیک تعبیه شده حاوی سیم پیچهای القایی مارپیچی هستند که قدرت بالایی ایجاد میکنند.
این دستگاه فقط ۱٫۲ اینچ قطر، حدود ۷ گرم وزن و تنها ۰٫۰۶ اینچ ضخامت دارد. نوار دو طرفه آن به راحتی روی گردن نزدیک آکوردهای صوتی اعمال میشود و میتوان با استفاده مجدد از نوار در صورت لزوم دوباره از آن استفاده کرد.
راه حلهای دیگری که تاکنون وجود داشته مانند دستگاههای الکترو حنجره دستی و روشهای سوراخ کردن نای مری ناخوشایند، تهاجمی یا ناراحت کننده هستند. «جون چن»، سرپرست گروه تحقیقاتی گفت: این دستگاه جدید گزینهای غیر تهاجمی را ارائه میدهد که میتوان به بیماران در برقراری ارتباط در طول دوره قبل از درمان و دوره بهبودی پس از درمان برای اختلالات صوتی کمک کند.
در آینده، آنها قصد دارند این گجت را بر روی افراد دارای اختلالات گفتاری آزمایش کنند و دایره لغات این ابزار را از طریق یادگیری ماشینی گسترش دهد.
انتهای پیام/