به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، در حالیکه نیمی از آب روانه شده به بخش کشاورزی ایران هدر میرود، بخش خصوصی احداث ۷۴ هزار هکتار شبکههای مدرن آبیاری را کلید زده که مساحت این زمینهای کشاورزی به اندازه سطح شهر تهران است.
شبکههای مدرن آبیاری میتوانند هدررفت آب در بخش کشاورزی را از ۵۰ درصد به ۱۰ درصد رسانده و هر سال ۳۲ میلیارد متر مکعب آب معادل ثلث کل منابع آب کشور را بازیابی کنند. پس از تقسیم اراضی در دهه چهل، بار توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی روی دوش دولت افتاد و همین مسئله زیرساخت کشاورزی کشور را کُلنگی کرده بود.
توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی توسط بخش خصوصی در ۱۰ استان کشور آغاز شده و به گفته معاونت تلفیق و تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب، سودآوری بالای این کار سبب شده تا توسعه شبکههای آبیاری با سرعتی ۱۰ برابر بیشتر از مدلهای گذشته به نتیجه برسد.
توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی طی یک ۶ دهه اخیر تناسبی با نیاز کشور نداشته و اتکای شدید به منابع دولتی علت این مسئله است. کارشناس مدیریت منابع آب رحیم زواره با اشاره به صرفه اقتصادی کم ورود بخش خصوصی به حوزه کشاورزی کشور معتقد است که مادامی که فعالیتهای سوداگرانه نظیر ارز و سکه و مسکن در کشور رواج داشته باشد، پولی از سمت بخش خصوصی به بخش کشاورزی نمیآید.
در مقابل فعال بخش خصوصی کشاورزی امیر احمدی میگوید که با سرمایهگذاری در توسعه یکی از شبکههای آبیاری و زهکشی در آذربایجان شرقی طی یک سال ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است و سود کسب و کارش طی ۲ سال گذشته از خرید سکه و خانه و دلار بیشتر بوده است.
فراهم کردن ورود بخش خصوصی به زیرساخت کشاورزی با اقداماتی نظیر تامین آب و تجمیع زمینهای کشاورزی میتواند کمربند امنیت غذایی کشور را مستحکم کرده و از طرفی زمینه استفاده بهینه از آب را فراهم کند.
انتهای پیام/